Bardóczi Sándor lesz a vendége pénteken este a Mindenki Pécsért egyesület Civil Akadémiájának. Budapest főtájépítészével Mindum Károly pécsi környezetmérnök beszélget majd.

A cikk a hirdetés után folytatódikA klímaválság kihívásai ma már (szerencsére/végre) egyre több embert foglalkoztatnak. Nemcsak emiatt lesz érdekes a klímaválságot/, vagy klímakatasztrófát és az arra adandó válaszokat középpontba helyező péntek esti beszélgetés (17.00-19.00 közt) a pécsi Apolló Moziban, amit a Mindenki Pécsért Egyesület Civil Akadémiának elnevezett sorozata keretében tartanak meg – a belépés a programra ingyenes lesz.

A programnak (természetesen) van Facebook-eseménye is, aminek leírásában arra is emlékeztetnek, hogy (vélhetően) mindannyian tapasztaltuk már a nyári forróság elviselhetetlenségét, az egyre gyakoribb szárazságot és a villámárvizeket, így felmerül a kérdés, hogy tudunk-e ezekre a problémákra megoldásokat találni városi környezetben. Merthogy ráadásul a városok vannak kitéve a legjobban a klímaváltozás hatásainak. Hogy tudunk, vagy legalábbis tudhatunk-e, arra remélhetően válaszokat kapnak azok, akik elmennek a beszélgetésre, amelyet Mindum Károly pécsi környezetmérnök vezet majd az est meghívott vendégével, Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével, és ahol olyan kérdések is felvetődnek majd, minthogy miért fontos a zöld infrastruktúra fenntartása és fejlesztése, milyen a “lepényváros”és a “szivacsváros”, vagy éppen az, hogy miért van szükség méhlegelőkre és esőkertekre?

KategóriákPOP