Szorult helyzetében a kormány megint a legelesettebbeket állítja célpontba, csak hogy elterelje kínos ügyeiről a figyelmet, nem beszélve arról, hogy lejáratja a népszavazás jogintézményét is, írja a Ne dolgozz ingyen!-en a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a PDSZ, mondván, ők “átlátnak a szitán”.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PDSZ éppen ezért a kormány (Orbán Viktor) által kezdeményezett népszavazási kérdéseket, úgymond kijavította – azzal, hogy amennyiben valóban olyan nagy szükség van most egy népszavazásra, akkor inkább ezeket kérdezze meg a miniszterelnök a társadalomtól!

Ők nem öt kérdést fogalmaztak meg, hanem többet. A pedagógusok által “kijavított” teljes kérdéssort a Ne dolgozz ingyen! oldalon, a fenti linken olvashatják el, mi az alábbiakban a szerintünk legérdekesebb/legfontosabb ötöt választottuk ki.

Szeretné-e ön, ha folytatódna a trend és a kormány teljesen lezüllesztené az állami oktatást?

Egyetért-e ön azzal, hogy többdiplomás pedagógusok kevesebbet keresnek, mint a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók?

Szeretné-e ön, ha csak privát és egyházi iskolából lehetne eséllyel felsőoktatásba jutni?

Mit szeretne ön? Szeretné, ha a gyermeke képzett szakemberektől kaphatna segítséget az iskolában szexuális felvilágosítást érintő kérdésekben?

Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolákban, kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítenek?

És egy ráadáskérdés a végére, ami amúgy a PDSZ-es oldalon is frappánsan zárja a sort:

Egyetért-e ön azzal, hogy a kormányon lévő személyek, pártok, ellenőrzés nélkül hallgathassanak le, figyelhessenek meg akárkit, amikor csak kedvük úgy tartja?

Orbán bejelentése: Semmit sem mondott a lehallgatási botrányról a miniszterelnök

KategóriákMETÁL