PÉCS?BUDAPEST Sajtóközleményben számolt be kedden a Századvég Gazdaságkutató Zrt., illetve a Századvég Alapítvány a Kúria döntéséről, miszerint ?Mellár Tamás hazudott a Századvégről?.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Századvég közleménye szerint a Kúria közelmúltban meghozott, s általuk április 21-én kézhez vett határozatából, iletve annak részletes indoklásából egyértelműen kiderült, hogy a Kúria mint felülvizsgálati bíróság fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét arról, hogy Mellár Tamás valótlanságot állított róluk. Valótlanul állította a 2014. október 31-én ?Orbán nem az a vezető, akivel értelmesen lehet beszélni? címmel a http://www.nol.hu honlapon megjelentetett cikkben, hogy a Századvégnél ?kutatási igazgatóként betöltött tisztsége idején a minisztériumtól kapott kutatási megrendelések alapján a miniszterelnök tanácsadói érdemi munkavégzés nélkül vették fel a minisztériumtól utalt pénzt.?

Hozzátették: Mellár Tamás ezzel megsértette a Századvég Gazdaságkutató Zrt. jó hírnevét és elnézést kell kérnie a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től. 

A másodfokú ítélettel szemben még tavaly ősszel nyújtott be a pécsi közgazdász, egyetemi professzor, a KSH volt elnöke felülvizsgálati kérelmet. Ezt utasította most el a Kúria, kimondva, hogy a felülvizsgálati kérelem megalapozatlan volt, mivel Mellár Tamás nem tudta állításainak valóságtartalmát bizonyítani. Magyarul tehát azt, jegyezzük meg ezt már mi, hogy ők mint a miniszterelnök tanácsadói nem érdemi munkával vették volna fel a tanácsadásért járó díjazásukat.

Mellár Tamás a Szabad Pécs kérdésére kedden este azt mondta, hogy nem hallott még a döntésről, de sajnálja, ha így van. Véleménycikket írt, annak alapján, amit tapasztalt. Mindezeken túl azonban nem kívánta kommentálni a döntést.  

A Századvég közleményében az is benne van, hogy az ítélettel szemben további jogorvoslati lehetőség nincs. Leszögezték: a Századvég az elkövetkezőkben is minden olyan személlyel és médiummal szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket, akik és amelyek a Századvégről valótlanságot terjesztenek.

 

KategóriákPOP