PÉCS – A PVSK tervezett új kosárlabda munkacsarnokának ügyében, cikkünket olvasva kereste a Szabad Pécset csütörtökön Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi városházi képviselője is. Azt mondta, hogy már korábban, a városházi bizottsági és közgyűlési munka során is kifejtette aggodalmait a tervezett projekttel kapcsolatban.

A cikk a hirdetés után folytatódikPéldául amiatt, mert a döntés előkészítésekor multifunkciós csarnok építéséről volt szó, ami pedig most a tervasztalon van, minden, csak nem multifunkciós csarnok. Ráadásul a döntéselőkészítéskor a képviselők részére a felmerült aggályokra csupán csak egy szóbeli kiegészítéssel reagáltak, amelyhez egy igencsak vázlatos rajzot mellékeltek bizonygatva a program fontosságát.

Ugyanígy problémás szerinte a városi támogatás kérdése, annak idején ugyanis elsősorban azzal indokolták, hogy a város százmilliót ad a sportkörnek, hogy a csarnokot majd használhatják városi iskolák diákja is a mindennapos testnevelés miatt megnövekedő csarnokigény miatt, ugyanakkor a legtöbb intézménytől messze lévő helyszín miatt ennek a megoldása is külön kérdés lesz, ha esetleg erre valóban sor fog kerülni. Utóbbival kapcsolatban azonban vannak kétségei a jobbikos képviselőnek. Fogarasi Gábor úgy véli, hogy ha a város ilyen komoly összeggel támogatja a programot, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy miért nem az önkormányzat cége, a PSN Zrt. valósítja meg a fejlesztést. Mint mondta, azt sem mellékesen teszi hozzá végül, hogy az előterjesztésben szereplő 940 millió forintos összeg szemtelenül magas.

KategóriákMETÁL