BUDAPEST ? Sólyom László volt köztársasági elnök, korábbi alkotmánybíró az Eötvös Csoport szerdai fórumán jelentette ki azt, hogy egyértelműen alkotmányellenes a kormánypártok által elfogadott, CEU-ellenes törvény, írta meg a hvg.hu.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi kötődésű jogtudós akadémikus szerint mindennek a megállapításához nem szükséges különösebb jogi végzettség, a törvényről ugyanis lerí, hogy nem felel meg a jogbiztonság legalapvetőbb követelményeinek sem. Sőt, nem csupán tartalmi, hanem technikai aggályok is bőven felmerülnek a lex CEU-val szemben. Utóbbi alatt azt érti, hogy a kormány nem biztosította a megfelelő időt és fokozatosságot a változatosságok bevezetéséhez.

Sólyom Lászlót a a hvg.hu megkérdezte, mit gondol arról, hogy Áder János jelenlegi köztársasági elnök aláírta az általa egyértelműen alkotmányellenesnek minősített törvényt. Sólyom azonban a konkrét minősítést kikerülve annyit mondott, hogy szerinte mindenki tudja, mit tehetett volna Áder ahelyett, amit tett.

KategóriákPOP