KOMLÓ ? Elvárások nincsenek, segítség annál több: megkezdte munkáját az Egyenlítő Alacsonyküszöbű Addiktológiai Szolgálat Komlón. A program anonim.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi INDIT közalapítványhoz tartozó ellátóhely a Városház tér 1-ben várja klienseit – számolt be a fejleményekről a 7300.hu. Az intézmény célja, hogy segítséget nyújtson a komlói szenvedélybetegek számára. A segítő szolgáltatásokat nem csak kábítószerhasználók, de egyéb függőségektől szenvedők is igénybe vehetik, legyen az alkoholprobléma, vagy akár szerencsejáték-függőség. A program anonim, az egyesület munkatársai nem adnak ki személyes adatokat – mutatott rá a hírportál. Az alacsony küszöb pedig azt jelenti, hogy a jelentkezők irányába nem támasztanak semmilyen feltételt, így például absztinenciát sem várnak el.

A szolgáltatások közé tartozik az információnyújtás különféle kábítószerek hatásairól, illetve rövid és hosszútávú ártalmairól, tanácsadás szerhasználathoz köthető testi és lelki problémák kezelési lehetőségeiről. A mentorok továbbá életviteli útmutatást is adnak, de az álláskeresésben, és az általános ügyintézésben is segítenek. A munka összetett, és személyre szabott. Kovács András és Tolnay-Róth Balázs Bence, az alapítvány két munkatársa a 7300.hu-nak adott interjúban mutatják be a Szolgálatot.

KategóriákMETÁL