PÉCS A Jobbik is megszólalt Fodor Ibolya-ügyben. Nincs meglepetés: nem örülnek annak, hogy akarnak adni neki egy bizottsági helyet. A piszkos anyagiak miatt sem. És cikizték kicsit Páva jogi végzettségét is. Más ellenzéki pártok is odacsaptak korábban nyilatkozataikkal, ahol a legjobban fájt.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem is kis botrány lett abból, hogy a Pécsi Értéktár Bizottságba javasolta a pécsi városvezetés Fodor Ibolyát. A pécsi közéletben kertvárosi civilként ismertté lett hölgy 2014 őszén lett pécsi városházi képviselő. Nem túl szerencsés megszólalásaival azonban hamar, kb. rekordidő alatt nagyon csúnyán összerúgta a port az ellenzékkel, a civil és kormányellenes tüntetőkkel, sőt később másokkal is. Majd amikor erre rá nem sokkal az RTL Híradó riportjából kiderült, hogy szerepe volt egy hosszú évekkel korábbi sikkasztási ügyben, (ha nem is főszerepe), s amely miatt elmarasztalta a bíróság.

Az egyre inkább kényesnek tűnő kapcsolat és politikai közösség miatt ezek után összerúgta vele a port a pécsi Fidesz-KDNP is. Páva Zsolt például lemondásra szólította fel. A kormányzó pártszövetség jelöltje és képviselője volt ugyanis a ma már független városházi képviselő. Szóval a Fidesszel csúnyán összevesztek, de most úgy tűnik, engedik a képviselőnőnek, hogy újra bizottsági helyet kaphasson, miután korábban ő maga mondott le az elmondása szerint egy bizottsági helyről, önként, miután kiderült, hogy súlyosan megbetegedett. Lapunk meg is kérdezte erről Páva Zsolt polgármestert, aki elmondta, hogy nincs akadálya annak, hogy újra dolgozhasson bizottságban a képviselő, ez azonban nem mindenkinek tetszett, a Szabad Pécsnek is volt erről véleménye.

A tervezett bizottsági kinevezést nem hagyta szó nélkül a Jobbik sem. Fogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője csütörtökon a sajtónak azt mondta, hogy szerinte vérlázító és elképesztő, hogy mire készül a pécsi Fidesz és Páva Zsolt. A fiatal jobbikos képviselő szerint minden a pénzről szól, és nem is véletlenül emlegette fel a piszkos anyagiakat. Kiszámolták, hogy ha Fodor Ibolyát a jövő héten beválasztja a közgyűlés a Pécsi Értéktár Bizottságba, akkor 2019 őszéig – ameddig regnálhat a jelenlegi testület – nagyjából egymillió forinttal kap majd több pénzt Fodor Ibolya, mintha nem lenne a képviselői helye mellett bizottsági tagsága is. Azt is megemlítette, hogy roppant érdekes és elgondolkoztató, hogy Páva Zsolt jogi végzettséggel rendelkező polgármesterként járulna hozzá a zűrös ügyekbe keveredett Fodor Ibolya új pozíciójához. KIemelte végül azt is, hogy Fodor Ibolya egy plusz helyet kap, nem más helyét veszi át, amiképpen például a lemondásakor, amikor csere történt, egyvalaki ment, másvalaki jött. Most Fodor plusz helyet kaphat, amivel egy bizopttsági hellyel többe kerül a működés, míg anno a Fodor helyét elfoglaló fideszes képviselő két bizottságban is dolgozik. 

Korábban más ellenzéki pártok képviselői is megszólaltak az ügyben. Gulyás Emil, az MSZP egyik pécsi képviselője szerint sokkal súlyosab kérdéseket is felvet az újabb Fodor Ibolya-ügy, mint az, hogy ezt önmagában morálisan hová tehetjük. Mégpedig azt, hogy vajon ki vezeti valójában Pécset, ki kényszeríthette arra Páva Zsoltot, hogy így döntsön Fodor Ibolya dolgáról.  

A Parlamentben jelen lévő, de pécsi városházi hellyel nem rendelkező Együtt alelnöke, Berkecz Balázs azt írta blogjában, hogy ?elképesztően szégyenletes, hogy a volt fideszes, hazaárulózó, fenyegetőző, sikkasztás bűntettében bűnsegédként elítélt Fodor Ibolyát javasolja a Pécsi Értéktár Bizottság új tagjává választani Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Ezek után nem csak a volt fideszes elítélt, de Páva Zsolt sem méltó a pécsiek képviseletére”.

A Parlamentben egy képviselővel rendelkező, Pécsett szintén városházán kívüli Liberálisok pécsi szervezője, Ágoston Andrea szerdán tartott az ügyben sajtótájékoztatót. Ő azt emelte ki, hogy nem a személye a fontos a képviselőnek, hanem az, hogy priusza van. Ilyen előélettel pedig nemhogy új pozíciókat kellene kapnia, hanem távoznia a közéletből. Kiváltképpen érdekesnek talélta a döntést, s azt, hogy Fodor Ibolya majd arról szavazhat, hogy mi kerülhet be Pécs értéktárába.

Balogh Zoltán pécsi újságíró, egykori kollágánk, az RTL HÍradó egyik baranyai tudósítója pedig a napokban feljelentette a képviselőnőt, folytatólagosan elkövetett becsületsértés gyanúja miatt.

Fodor Ibolya a Szabad Pécsnek azt mondta a hétvégén, hogy ő maga kérelmezte azt, hogy részt vehessen valamelyik pécsi városházi bizottság munkájában. A bizottsági hely iránti kérelmét Őri László alpolgármesternek nyújtotta be, de Páva Zsolt terjesztette elő, aki ő továbbra is úriembernek tart, de csak köszönnek egymásnak. Utóbbit arra a vádra, vagy sejtésre válaszolva mondta, hogy talán az ő szervezőkészsége jöhet jól majd a Fidesznek a jövő tavaszi választás előtt, emiatt enyhülhettek meg vele kapcsolatban.

Fodor Ibolya Pécsi Értéktár Bizottságba való felvételéről ma, csütörtökön szavaztak volna, de a közgyűlést elhalasztották, május 30-án kerülhet majd napirendre emiatt. 

KategóriákMETÁL