BUDAPEST?PÉCS A civil jogvédő szervezet, a TASZ két munkatársa egy videóban üzent Bayer Zsoltnak, kávézásra invitálva őt. Azt kérték, mesélje el nekik, miért fél annyira ?a civil szervezetektől a Fidesz-pártkönyvvel rendelkező kormánypropagandista”. Frissítés: Berkecz megy kávézni.

A cikk a hirdetés után folytatódikBayer Zsolt válaszolt: ?rendben, akkor kávézzunk. Csak ha szabad kérnem, kicsit bővítsük a meghívottak körét. Szeretném, ha eljönne kávézni Gulyás Márton ésVarga Gergő is”.

Vargával kapcsolatban megjegyzi, hogy április 15-én, a Szabadság téren azt mondta, ?ez a kormány vagy lemond, vagy a dicsőséges pesti nép kirángatja őket a parlamentből”. Bayer szeretné, ha eljönne legalább még két újságíró, Kerner Zsolt és Medvegy Gábor is, a 24.hu-tól, ők ketten ugyanis arról értekeztek nyilvánosan, hogy Ómolnár Miklóst és őt fel kell akasztani egy lámpavasra. Szeretné, ha eljönne Jurák Kata, ?és elmesélné, mit élt állt kormánypárti újságíróként az ?európéer?, ?liberális? tüntetők között, s hogy minderre hogyan reagált a nyilvánosság azon része, amely most engem akar felkoncolni”.

Bayer hasonló példákkal folytatja, majd azt írja: ?És ha Szél Bernadett ráér, eljöhet ő is, hogy tudjuk végre, kit kell és kit nem kell feljelenteni. De ha önök azt képzelik, hogy egyedül fogom elvinni a közbeszéd állapotáért a balhét, akkor nagyon tévednek”.

?Úgyhogy nagy tisztelettel várok mindenkit, minden érintettet egy kávéra, jövő hétfőn, azaz május 15-én, délelőtt, mondjuk 11 órakor, a Tabáni Gösserben (Budapest, I. ker. Attila út 19.) Előbb sajnos nem érek rá, ugyanis külföldön leszek vasárnapig. Várom a visszajelzéseket! Üdvözlettel: Bayer Zsolt”.

FRISSÍTÉS

Az Együttől kapott közleményt a Szabad Pécs cikkünk megjelenése után. Berkecz Balázs elnökségi tagjuk Facebook-bejegyzését ajánlották a figyelmünkbe. Ezt írta: ?Ma végül Bayer meghívott “mindenkit, minden érintettet” egy kávéra, jövő hétfőn, azaz május 15-én, délelőtt, 11 órakor, a Tabáni Gösserbe. Én megyek, remélem Hont András, Szél Bernadett, Dojcsák Dalma, Szeles András és minden más érintett is ott lesz”.

Majd egy zárójeles megjegyzéssel folytatta: ?Úgy tűnik, hogy használt neki a mai üzenetem, ugyanis Zsoca egy hónapja üzent Hont Andrásnak és nekem, miszerint ha “duhaj, nábobos jókedve épp engedi”, akkor lerendezhetjük vele az ügyünket. Mindketten állunk elébe Bayer meghívásának, de azóta valahogy nem akart megérkezni a helyszín és időpont javaslat. Erre most jött a kávézós invit “mindenkinek”. Jaj, de szép ez…” 

KategóriákPOP