SPORT – Ki nem találná, mire költ még többet a kormány jövőre! Igen, eltalálta: sportra!

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Közleményt adott ki a Magyar Sport Napja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkársága. Ebben nemcsak azt taglalják, milyen sikeres a magyar sportélet, de azt is világossá tették, az eddig stadion-építési láz várhatóan a jövőben sem csökken.  

 

?Van okunk ünnepelni, de 2018-ban haladni kell az úton, amelyen elindultunk. A kormány célrendszere a sportban nem változott: az élsport eredményességének fokozása mellett biztosítani kell, hogy minden gyermek sportoljon, lehetővé tenni, hogy új sportlétesítmények épüljenek, vagy régiek újuljanak meg, valamint hogy Magyarország minél több sporteseménynek adhasson otthont? – áll az államtitkárság közleményében.

Hozzátették, a 2018-as költségvetés sportra fordítandó összegei ezekhez a célokhoz, ezek megvalósulásához teremtik meg a feltételeket. Vagyis: a szabadidősportra 30 százalékkal többet fordítanak 2018-ban, és több forrás jut a verseny- és élsportra, valamint az utánpótlásra is. Az ez évben elindított Utánpótlás Edző programra jövőre 10 százalékkal magasabb keretösszeg jut – fogalmazott az EMMI. Az utánpótlás-nevelés területére több mint 2,4 milliárd forintot biztosít a 2018-as költségvetés. 

A teljes közlemény ITT olvasható.

 

KategóriákMETÁL