Merthogy ott egyik napról a másikra nyomták meg a piros gombot, Tarjányi Péter „laptulajdonos, biztonságpolitikai szakértő” és üzlettársa, a lapot kiadó cég vezetője viszont ennél némileg engedékenyebbek voltak.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ők egy hetet adtak még a működésre – ami egyfajta minimál „gesztusként” is értelmezhető lett volna, ha „elegánsan” nem karácsony előttre időzítik a bejelentést, de azt tették. Aztán ma este, ünnep után, de még az „üzleti évben” leoltották a villanyt. Semmit sem lehet egyelőre elérni a zoom.hu. beírásával, hibaüzenet jelenik meg – tehát a korábbi anyagok sem érhetők el egyelőre bézik kereséssel. A korábbi cikkek tárolt változata olvasható azonban. Lapunk úgy tudja, és nagyon reméli is, hogy ahogyan a Népszabadságnál, úgy a Zoomnál is elérhetővé kívánják tenni a korábbi cikkeket, archívumként. A Magyar Nemzet is olvasható még – Simicskáék egy szimbolikus lépéssel voltak korrektebbek, mint a Népszabadságnál történteket elrendelők. /Ki tudja, lehet, hogy a megrendelő ugyanaz volt mindkét helyen? Vagy mindhármon?/

Megjegyzem, akkoriban nagyon úgy tűnt, még belülről, „mediaworks-ösként”, hogy nem olyan egyértelmű elhatározás volt az a vezetőség részéről, hogy elérhető legyen digitálisan a Népszabadság-archívum. Akkor úgy éreztem, hogy ha külső nyomás (aka. nem kis felháborodás a lépésük miatt) nem lett volna, akkor nem biztos, hogy tényleg meglépik. Itt úgy tudjuk, van szándék az archívumnak felületet biztosítani. Ráadásul a Zoom-nak nincs, nem volt print kiadása, szóval a szövegek csak így lesznek hosszú távon elérhetők.

A Szabad Pécs szolidaritását fejezi ki a Zoomnál dolgozó kollégák iránt! Nagyon sajnáljuk.

KategóriákMETÁL