PÉCS Hoppál Péter kulturális államtitkár nem csak beszédet mondott egy egyébként remek kínai-magyar fotókiállítás megnyitóján, hanem karnagyként is ?szolgálatba helyezte magát?.  A Fujian nevű kínai tartomány életét több kínai és magyar fotográfus munkái által bemutató tárlat Pécsett, a Kodály Központban még látogatható. És ingyenes. Még június 16-ig látogatható.

A cikk a hirdetés után folytatódikIgazán különleges, európai szemnek egzotikus kiállítás,m ráadásul ingyenesen látogatható kiállítás nyílt a napokban Pécsett, a Kodály Központban.

A ?Selyemút tükrében? elnevezésű projekt és fotókiállítás megnyitóján részt vett Hoppál Péter kulturális államtitkár, pécsi országgyűlési képviselő, és Páva Zsolt, Pécs polgármestere is. Valamint Fujian fővárosa, Xiamen küldöttsége is, köztük a város több vezetője is.

Hoppál Péter és Páva Zsolt is a két kultúra különbözőségeit és hasonlóságait említette meg, és a kultúra és művészet országokon, földrészeken átívelő híd szerepéről beszélt. Azt is említették, hogy ez lehet az egyik első és legfontosabb lépés szerintük ahhoz, hogy  gazdasági kapcsolatok is kialakuljanak avagy erősödjenek.

A megnyitó végén Hoppál Péter ismét megcsillogtatta karnagyi tudását. Videónkon önök is megcsodálhatják.

 

 

Várja a négymilliós kínai tartományi székhely a pécsi turistákat

Zhang Jian, a kínában kiemelkedően népesnek nem mondható, mégis meghatározó, négymilliós lélekszámú város, Xiamen önkormányzati elnöke nagyjából ugyanezeket mondta el, és azt, hogy várják Kínába a pécsi turistákat.

 

KategóriákPOP