A Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára válaszolt a Szabad Pécsnek a címben lévő sokakat foglalkoztató kérdésre. Abban a már-már híressé vált lépcsőfordulóban, ahol Vári Attila nem válaszolt egy nem túl nehéz kérdésre.

A cikk a hirdetés után folytatódikSoltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára állt a Szabad Pécs kamerája elé. Pontosabban nem futott el előle, és nem mondta azt, hogy nem nyilatkozik lapunknak.

Az államtitkár csütörtökön járt Pécsett, részt vett  a Máltai Szeretetszolgálat pécsi székhelyű, felújított regionális központjának az avatásán. Illetve az országos  horvát önkormányzat által működtetett Miroslav Krleža horvát iskolaközpontba is elment. Ott ugyanis 70 milliós állami támogatással, egy régi udvari épület felújításával új épületrészt alakítanak ki. Ezáltal pedig négy osztállyal bővülhetnek majd, ezt ünnepelték.

A Szabad Pécs az államtitkárt a máltaiak sajtótájékoztatója után kérdezte. Ugyanabban a lépcsőfordulóban, ahol előtte nem volt szerencsénk Vári Attilával, és ahol Hoppál Péter aka. “Péter szomszéd” is hozzáfűzte a gondolatait az alábbi Soltész-interjúhoz – Soltész ugyanis Hoppál társaságában távozott az ünnepségről.

A Miniszterelnökség államtitkára a Máltai Szeretetszolgálat épületavatóján elmondott ünnepi eszédébe csempészett100% kampányt tartalmazó Vári-méltatást. Merthogy a vízilabdázó olimpiai bajnok, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila is jelen volt az eseményen. De nem ebbéli minőségei miatt ült ott, hanem mert ő a Fidesz-KDNP (és az ÖPE) pécsi polgármesterjelöltje.

Persze, ettől még nem lenne ott semmi keresnivalója meghívottként /sem sportholding vezetőként, sem exvízilabdázóként/. Polgármesterjelöltként persze akár még lehetne, de nem egyedüli meghívottként. Szerintünk. Mondjuk, ma legaláb azt leírtuk, milyen konkrét kérdéseink voltak már korábban Vári felé.

A Szabad Pécs nem csak azért kérdezte Soltészt, mert egy ennyire aktuális és sokakat érdeklő ügyben ritkán van alkalmunk államtitkári vagy miniszteri szinten közvetlenül érdeklődni, de azért is, mert Vári méltatása a 2019-es önkormányzati választás előtt csupán alig több, mint egy héttel esett meg. Megkérdeztük, rendben van-e, hogy a kormány tagjai, fideszes parlamenti képviselők, miniszterek, államtitkárok arra utalgatnak, hogy mindenkinek jobb lesz, ha a Fidesz-KDNP polgármester- és képviselőjelöltjeire szavaznak majd október 13-án. Nem érzi-e ezt a hatalommal való visszaélésnek. És az államtitkár válaszolt. Tessék meghallgatni.

Szegedet (Botkát) is bírálta Soltész

Annyit azért szövegesen elmondunk, hogy Soltész szerint egy félreértés az a leginkább a független és/vagy ellenzéki sajtóban folyó diskurzus, hogy ők fenyegetnének vagy zsarolnának, visszaélnének a választók által felruházott hatalommal.

Ott van vége egy politikai rezsimnek, amikor a választókat zsarolni kezdik

Szerinte az ellenzéket csak az Orbán-gyűlölet tartja össze. A szociális juttatások azonban természetesen normatív alapon és nem pártlogó alapján járnak majd a jövőben is, emiatt senkinek sem kell aggódnia. Ő azonban úgy is látta, hogy az ellenzéki vezetésű városok, elenzéki polgármesterek nem jól teljesítenek. Bírálta Szegedet is, amely, úgy látja, nem tudott jól sáfárkodni a nekik megítélt támogatással.

Óriási hazugság, hogy ellenzéki vezetéssel nem fejlődhet egy város
KategóriákMETÁL