KÓRHÁZI ADÓSSÁG – Vagy a Magyar Államkincstár, vagy Hoppál Péter nincs tisztában a számokkal.

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péter Baranya megyei országgyűlési képviselő, kultúráért felelős államtitkár május 27-én megosztotta Facebook oldalán a Richter Egészségváros elnevezésű rendezvény fotóit, ezzel a szöveggel: “Komlón ma reggel a vidéki városok rekordját megdöntötte a Richter egészségmenetelés létszáma. A kórházi röntgen felújítása és az egészséges életmód, a szűréseken való részvételre buzdítás a cél. 1990 óta nem vonult ennyi ember az utcára Komlón.”

A nyilvános poszthoz többen hozzászóltak, többek között másnap egy hölgy is, aki szerint “Azért elég szomorú, hogy egészségmeneteléssel kell összegyűjteni pénzt egy kórházi röntgen felújítására!”

Hoppál Péter nem volt rest, és válaszolt a hölgynek. Ezt: “Soha ennyi kórházi adósságkonszolidációt kormány még nem adott a kórházaknak, mint az elmúlt 2 évben, Kati! Több, mint 100 milliárd! Eddig tele voltak adóssággal, most NINCS adósságuk – csakúgy, mint az önkormányzatoknak és a családoknak! Jövőre TOVÁBBI 102 milliárd többlet megy az egészségügynek! A Richter országjárása egyfajta bónusz!”

 

 

A probléma ezzel csupán annyi, hogy éppen azokban a napokban derült ki, mennyivel nőtt a kórházak adóssága az országban.

“A tavalyi, 45 milliárd forintos adósságkonszolidáció ellenére április végén ismét 28,1 milliárd forintra duzzadt a kórházak tartozása, egyetlen hónap alatt 5,5 milliárd forinttal ugrott meg. A legnagyobb, 1,9 milliárd forintos adóssággal a Honvédkórház küszködik, ezt követi a Békés Megyei Központi Kórház 1,3 és a Szegedi Tudományegyetem közel 1,2 milliárd forintos tartozással – derült ki a Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adataiból. A Szegedi Tudományegyetem klinikája ráadásul egyetlen hónap alatt 821 millió forinttal növelte a tartozását. Adósságaival átlépte az egymilliárd forintos határt a Péterfy Sándor Utcai Kórház, és csaknem a duplájára emelkedett a Semmelweis Egyetem tartozása is.” – írta meg a Magyar Nemzet

Vagy az Államkincstár nincs tehát képben, vagy a miniszter. 

 

 

 

KategóriákMETÁL