PÉCS Csaknem egymilliárd forintos európai uniós forrásból korszerűsítik a Baranya Megyei Kormányhivatal harmincegy épületét ? közölte Horváth Zoltán Baranya megyei kormánymegbízott csütörtökön Pécsett,  sajtótájékoztatón. A Szabad Pécs úgy tudja, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek is jut majd munka. Igen, jól tudják/sejtik, arról a Mészárosról van szó. Oké, oké, tudjuk, ha ez igaz is, igazából akkor sem hír valójában. Lehetne/kellene menni máshova nézelődni inkább, oda, ahol van is igazi látványosság. Némi krónikás hajlam azonban mégiscsak van bennünk, hát kiéljük.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz MTI számolt be róla, hogy Horváth Zoltán miként sorolta az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében végzendő munkákat. Azok érinteni fogják Pécset, Siklóst, Szigetvárt, Mohácsot, Szentlőrincet és Bólyt is.

Horváth Zoltán baranyai kormánymegbízott, Mohácson, Csányi Sándor bankvezértől jobbra

Épületenergetikai beruházásokról van szó, így lehet végül hosszabb távon spórolni, de ha úgy nézzük, hogy uniós pénzt fektetnek be, akkor a munkák után lényegében már azonnal érződik a 15-18 százalékos költségmegtakarítás, ha igaz lesz a szám, amit vár a fejlesztéstől a hivatal.

Az MTI tudósítása szerint a beruházásoknak köszönhetően javulnak az épületek hőtechnikai adottságai, korszerűbbek lesznek a fűtési-hűtési-szellőztetési rendszereik, kazánokat cserélnek, fűtést korszerűsítenek,  napelemeket helyeznek el, központi hűtő-fűtőrendszert alakítanak ki az ingatlanokban.

Jelen volt a sajtótájékoztatón Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár is, aki elmondta, hogy országosan 22 milliárd forintos nagyságrendben végeznek energetikai korszerűsítéseket a kormányhivatalokban. 

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a baranyai egymilliárdos munkából majd jut Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó-polgármester, Orbán Viktor jóbarátja cégének is, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek. Úgy tudjuk, hogy például a pécsi Kossuth-téri hivatalban is dolgozni fognak a projektben kivitelezőként. Ezen persze nem is lehet csodálkozni, hiszen a cégnek van már ezen a téren is tapasztalata.

Mészáros Lőrinc kiszáll a miniszterelnöki furgonból. Elnézést, ő igazából nem is Mészáros Lőrinc, csak Orbán Viktor.  Valami okból összetévesztettük.

Na itt van Mészáros Lőrinc, előbújt a függöny mögül. Javítunk, Ő különleges ügynök Dale Cooper, és nem is Pécs, nem is Felcsút, de még csak nem is Twin Peaks., ahol járunk éppen.

 

Na ő viszont már tényleg Mészáros Lőrinc, három a magyar igazság. Bankó Gábor szabadúszó fotós kb. az évtized képét lőtte ezzel a felvétellel. Munkái ITT érhetők el.

Referencia, re-ferenc-ia, sálálálá

Például tavaly januárban a Fejér Megyei Kormányhivatallal kötöttek vállalkozói szerződést, potom bruttó 150 millióért (mínusz az apró) ugyancsak uniós támogatásból megvalósuló energetikai korszerűsítésre. Aki elmélyedne benne, annak a részletek erről ITT.

via GIPHY

De volt egy rosszabb körük is, ott szinte megalázták őket, ugyancsak a Fejér Megyei Kormányhivatallal, szintén uniós pénzecskéből, szintén hőtechnikai korszerűsítésre szerződtek, általánydíjjal, nevetséges bruttó 105 milliós vállalkozói díjért (mínusz az apró). Még ennél is kíváncsibb erre a megaláztatásra? Részletek és szerződés: iTT.

KategóriákMETÁL