PÉCS Bukócégek, strómanok és szövevényes alvállalkozói lánc segítette azt a pécsi bűnszervezetet, amely őrző-védő szolgáltatás ürügyén játszotta ki az áfaszabályokat, és amely mintegy 200 dolgozó bére után nem fizetett járulékokat  ? közölte a Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság pénteken. FRISÍTVE!!! Videó és fotók a cikkben!! Újabb frissítésünk is van a videóban látható motorkerékpárról.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

FRISSÍTÉS/Helyreigazítás

A mai cikkünkhöz mellékelt, a NAV által a sajtó rendelkezésére bocsátott videóval kapcsolatban jelentkezett egy olvasónk. Elmondta, hogy az ő motorkerékpárja látható a videó nyitóképén, illletve néhány másodpercre a videóban is.

Nem érti, miért került be a motor fotója a NAV DD Bűnügyi Igazgatóság videójába, ugyanis neki semmilyen kapcsolata nincs az üggyel, nem folyik ellene eljárás. A motorkerékpár az ő személyes tulajdona, azt az akció egyik színhelyén parkoltatta egy garázsban, jóhiszeműen. A motort nem foglalták le, nem bűnjel, semmilyen módon nem kapcsolódik, sem az akcióhoz, sem a feltételezett bűncselekményhez és a feltételezett elkövetői körhöz.

Természetesen a Szabad Pécs olvasónk megkeresése után a kifogást továbbította a NAV felé.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói ?az elkövetők előállításával, vagyonuk lefoglalásával iktatták ki a cégpiramist? – írták.

Volt, mit lefoglalniuk a NAV pénzügyi nyomozóinak a hatóság által a sajtónak biztosított fotók alapján

 

A vagyonvédelemmel és őrzésbiztonsággal foglalkozó 11 ?céges láncolatpiramis-rendszerben? épült fel.

 De mi is ez a fura kifejezés a pénzügyi nyomozók szerint?

  1. A csúcson lévő társaság fogadta a rendszeres megbízásokat, a munkákat alvállalkozókra osztották.
  2. Bár bejelentették a dolgozókat, bevallást is benyújtottak, azonban adót és járulékot nem fizettek.
  3. Hogy a lebukást elkerülje a bűnszervezet, az azt kiszolgáló alvállalkozó társaságokat maximum félévente lecserélték.
  4. A láncolatban szereplő cégeket budapesti székhelyszolgáltatóhoz jelentették be, az alvállalkozó társaságokat pécsi és Pécs-környéki strómanok ?irányították?.
  5. A őrző-védő szolgáltatás ellenértékéből az alvállalkozók feketén fizették az alkalmazottakat, levették a saját részüket és a többi pénz a haszonhúzókhoz vándorolt.
  6. Közterheket egyáltalán nem fizettek, ezzel hozzávetőleg 300 millió forint kárt okoztak az államnak.  

 

 

 

 Fegyverek, lőszerek

…és a készpénz

 

 

 

Harminc helyen csaptak le

A NAV munkatársai mintegy harminc – többnyire baranyai és budapesti – helyszínen gyűjtöttek bizonyítékot és kutatták fel a gyanúsítottakat. Az alvállalkozók között visszaeső bűnözők is voltak, az elkövetők közül többen is tartottak otthon fegyvert, illetve riasztópisztolyt. A tizenhárom gyanúsított közül két veszélyesnek ítélt elkövetőt a NAV kommandósai állítottak elő. A költségvetésnek okozott kár teljes mértékben megtérülhet, hiszen a nyomozók ingatlant és luxusautókat foglaltak, illetve üzletrészt zároltak.

A nyomozás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folyik.

 

 

 

KategóriákMETÁL