KOMLÓ – Még mindig nem sikerült megállítani Brüsszelt: a piac és a Petőfi tér után az óvodák felújítására is küldött egy kis pénzt. 

A cikk a hirdetés után folytatódikMár hetek óta tudni, hogy a fideszes vezetésű Komló is az idei TOP-os pályázatok egyik nagy nyertese, ám a beruházások részleteiről csak lassan csepegnek az információk. Nemrég kiderült, hogy megújul a piac és a Petőfi tér, ma pedig azt közölték, hogy az összes óvodát és a bölcsődét is felújítják.

A 120 millió forintos beruházás a napokba el is indult. Azt, hogy pontosan hol, milyen fejlesztésre van szükség, előzetesen mérték a Városházán.

Az biztos, hogy a beszerzések legnagyobb részét a játékok teszik majd ki: kül- és beltéri képességfejlesztő játékokat, sporteszközöket és kerti bútorokat kapnak az óvodák. Emellett számos kisebb-nagyobb felújításra is sor kerül: új kerítések, támfalak és párakapuk is épülnek. A Tompa Mihály úti központi óvodában újra cserélik a teljes villamos hálózatot, beleértve a vezetékeket, a kapcsolókat és a csatlakozókat is. A szilvási óvodában szintén villamos felújítás a terv, emellett modernizálják és akadálymentesítik a melegítőkonyhákat. A körtvélyesi óvoda gumiborítású sportpályát, a bölcsőde és a kökönyösi óvoda pedig új, a korábbinál megbízhatóbb vízelvezetést kap.

Az európai uniós forrásokra vonatkozó szabályok miatt a legtöbb elemre csak a támogatási szerződés aláírása után tudják kiírni a közbeszerzéseket, ezért a kivitelezési munkáknak kisebb részben a szünetekben, nagyrészt pedig következő tanévet követően tudnak nekiállni a nyertes cégek.

Egy kivétel azonban akad: a szilvási óvoda egyik melegítőkonyhája még a nyáron elkészül. Szeptembertől a megnövekedő gyereklétszám miatt szükség is lesz a korszerűbb helyiségre. Bár ez jól hangzik, nagy kár, hogy a létszámnövekedés csupán annak köszönhető, hogy a csökkenő gyereklétszám miatt összevontak két óvodát…

KategóriákMETÁL