UTÓD – A magyar babák 15 százaléka külföldön születik meg. Baranyában tavaly kevesebb gyerek látott napvilágot, mint az elmúlt tíz év bármelyikében.

A cikk a hirdetés után folytatódik– Mára minden hetedik gyermek, a magyar babák 15 százaléka külföldön születik a Budapesti Kormányhivataltól és a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) kért tájékoztatás alapján – mondta el Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője. Az ellenzéki politikus rámutatott, míg az idei év első négy hónapjában Magyarországon 1,4 százalékkal kevesebben születtek, addig külföldön 12 százalékkal több magyar gyermek jött világra.

Azt ugyan nem tudni, hogy Baranya megye helyett hány gyermek született külföldön, arról vannak adatok, hogyan változott a születések száma a megyében az elmúlt tíz évben. Íme:

Forrás: www.teir.hu/helyzet-ter-kep, KSH, SzabadPécs

 

A grafikonból jól látszik, hogy a születések száma 2006-ól 2013-ig folyamatosan csökkent. És bár 2014-ben volt egy kis emelkedés, 2015-től újra negatív lett a tendencia. Olyannyira, hogy Baranyában tavaly háromezernél is kevesebb gyerek született, ezzel új negatív csúcsot állítva fel. 

 

KategóriákMETÁL