PÉCS Pécs egy szabad város, ezért nem hagyjuk szó nélkül azt, hogy uszító plakátokkal rakták tele az utcákat – esküszünk, a Szabad Pécsnek semmi köze ehhez a mondathoz, még ha elszórtan szerepel is benne nevünk, ezt szó szerint azok a pécsi civilek mondták, akik létrákkal, előre elkészített feliratokkal, ragasztóval és festékszóró sprével felszerelkezve vágtak neki hétfőn kora este plakát-átragasztó körútjuknak.

A cikk a hirdetés után folytatódik66% elutasítja az Orbán-kormányt – ne hagyjuk, hogy uszítsanak a végén! az Ne, hagyjuk, hogy Soros a várba költözzön! Ne hagyjuk, hogy Soros letelepedési kötvényekkel üzleteljen! Ilyen és ehhez hasonló feliratokkal fújtak vagy ragasztottak át pécsi civilek több óriásplakátot és buszmegállóban lévő fényreklámot is hétfőn este. Azt mondták, a kormány legújabb gyűlöletkampánya ellen tiltakoznak. A Szabad Pécs követte a civileket, mivel a  Facebookon szervezték a hétfő esti programot, s többen is jelezték, hogy részt vesznek rajta. Két óriásplakátra a kritikus felirat mellé festékszóróval a Love feliratot is felfújta az egyik civil, köré egy szívet rajzolt. Azt mondta, amiatt, mert ?diktatúrában nem nélkülözhető a tréfa”.

 

 Létrákkal és festékszóróval érkeztek

 

 

Megkérdeztük, hogy a plakátok leragasztása, illetve festékszóróval való lefújása miatt nem tartanak-e attól, hogy eljárás indul ellenük, de azt mondták, hogy van egy irányadó fővárosi bírósági döntés, ami szerint a hasonló akciók, a politikai véleménynyilvánítás körébe tartoznak, és egyébként pontosan erről is van szó.

 

KategóriákMETÁL