A pécsi pedagógusnak, Zsuzsannának nem volt semmilyen tünete, véletlenül derült ki, hogy leukémiás. Most vérre van szüksége. Sokra. Segítsünk neki!

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy rutin vérvizsgálatból derült ki, hogy az ÁNK tanítójának leukémiája van.

Elsősorban A RH+-os vérre van szüksége, de 0 RH+-os is megfelel.

A vérellátó kérése az, hogy ne mindenki egyszerre menjen, mert fontos a friss vér, mivel olyan készítményt kap a beteg, amit csak friss vérből lehet előállítani. A vér tehát folyamatosan kell majd, nem egyszerre nagyon sok. Személyi, lakcímkártya szükséges, és csak egészségesek adjanak vért, volt daganatosok nem lehetnek véradók, dohányosok azonban igen. Vért 65 éves korig lehet adni, ám az első véradás nem lehetséges 60 éves kor felett. Állandó gyógyszerek sem mindig jelentenek kizárást. Ilyen esetben be kell menni a véradóállomásra, és az orvos ott eldönti, hogy lehet-e az illető donor.

Vércsoporttól függetlenül keresnek őssejtdonort is, ezek szerint csontvelőátültetésre is sor kerülhet. Őssejtdonornak 45 éves korig lehet jelentkezni, annyi a különbség, hogy ez esetben kétszer szúrnak és jobban megvizsgálják a donort, de a vércsoport itt nem számít.

Ma 8 és 17 óra között lehet jelentkezni. Csütörtökön is 17-ig vannak nyitva, a többi napon 15 óráig. Érdemes előtte odatelefonálni, és időpontot egyeztetni, hogy melyik napon lenne optimális. Elérhetőségek ezen a linken. A véradó állomás a 400 ágyas klinikával szemben van, autós bejárat a Pacsirta utca felől.

A recepción csak annyit kell mondani, hogy az ÁNK-s tanító számára lesz a vér.

FRISSÍTÉS: Úgy tudjuk, egy hölgy ismeretlenül segít a beteg tanítónőnek. Ma adott négy és fél deciliter vért. és ha megfelel, három napra befekszik a klinikára is őssejtkezelés miatt. Ez a nagy dolog, nem a vizes vb.

 

KategóriákMETÁL