Egy kiszállításra specializálódott kis garázsból átalakított pizzéria lángolt. A tűzoltók a helyszínen vannak, nagy erőkkel kezdték meg az oltást. Tűzcsapot keresnek, de nincs a közelben. Tudósítónk a helyszínről élő videóval jelentkezik a Facebook oldalunkon. CIKKÜNKET ISMÉTELTEN FRISSÍTETTÜK ÚJ VIDEÓVAL, FOTÓKKAL, INFÓKKAL.

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS SZERDA 13.25

A tűzesettel kapcsolatos cikkünkhöz jelzés érrkezett a Tettye Forrásház részéről. Azt írták, hogy a tűzesettel érintett ingatlan 100 méteres körzetében egy úgynevezett altalaji tűzcsapról (Tímár u. 18. házszám előtt) biztosított az oltóvíz szerzésének lehetősége, amelyre rácsatlakozva fékezték meg a lángokat a tűzoltók az eset éjszakáján is.

A tűzcsapok a pécsi belvárosban számos helyen – pl. a szűkre épített utcák és járdák miatt ?az útburkolat alatt, a szem elől ?elrejtve?, de jelzéssel ellátva találhatóak meg, annak érdekében, hogy az adott utcában ne akadályozza a biztonságos közlekedést. (A pizzéria közelében több ilyen tűzcsap is található a környező utcákban, amelyek kisebb távolságra is vannak, mint a Kossuth téren, vagy a Széchenyi téren üzemelő, földfeletti piros színű társai.

Azt már mi tesszük, hozzá, hogy egyértelműen a föld felszín felett lévő, mindenki által ismert, piros színű tűzcsapokra gondoltuk, de azt ezzel együtt is tévesen írtuk, hogy ilyen is kizárólag a Széchenyi és a Kossuth téren lenne Pécs történelmi belvárosában, mivel például a Király utcában is található ebből a fajtából is, több is. Emiatt a tévedés miatt olvasóink elnézését kérjük!

FRISSÍTÉS KEDD 9.20

A tűzoltók hivatalos tájékoztatása szerint a pizzéria teljes terjedelmében égett Pécsen, a Timár utcában. Őket hétfőn késő este riasztották a lángoló épülethez. A tűz oltását egy porral oltó készülékkel kezdte meg a tulajdonos, de nem járt sikerrel. Mikor a beavatkozók a helyszínre érkeztek, már a teljes a teljes tetőszerkezet lángokban állt.

A belvárosi épület közvetlen közelében több lakóingatlan is áll, amelyek védelméről a tűzoltással egyidejűleg gondoskodni kellett. A fa tetőszerkezet és a sok éghető anyag – főként bútorok – miatt gyorsan terjedtek a lángok. A tüzet három irányból oltották a beavatkozók, amelyet fél óra alatt megfékeztek. A vendéglátó egységből három propán-butángáz palackot és egy szén-dioxidpalackot is kihoztak a tűzoltók. Az eset során teljesen kiégett az épület, amelyben a pizzéria berendezési tárgyai is tönkrementek. A közeli ingatlanokban nem esett kár, és személyi sérülés sem történt. A tűzoltók három órán át dolgoztak a helyszínen, amelynek keretében tűzvizsgálati helyszíni szemlét is tartottak.

 

 

 

 

 

 

KORÁBBAN ÍRTUK

A helyszínen megerősítették, hogy nincsenek sérültek. A tűz keletkezésekor a tulajdonos tartózkodott az épületben, a lángokat megfékezni nem tudta, de szerencsére időben kimenekült. A pizzériában fatüzelésű kemencében sütöttek. A tűz okáról egyelőre nem tudni.

Tudósítunk úgy tudja, hogy az épületben működik a Non Parlo Italiano pizzéria, ez gyulladhatott ki. 

A környező lakóházak veszélyben vannak, több épületből is kiköltöztették az embereket az utcára. Van, aki kisgyerekkel kényszerült ki a lakásából.

Minden jel szerint ez az épület gyulladhatott ki.

 

Információink szerint a tüzet időközben sikerült megfékezni, három lakóházat ürítettek ki ideiglenesen. Sérültek nincsenek. 

Babos Attila kollégánk a helyszínen megtudta, a tűzoltók a Tímárban vételeztek föld alatti vezetékből vizet. Tűzcsap ugyanis a belvárosban csak a Kossuth téren, illetve a Széchenyi téren van. A vízszállító autókban 7 köbméter vizet tudnak a helyszínre vinni, így a hálózatra való csatlakozásig a kiküldött autók tartályával együtt 11-12 köbméter vízzel kezdték meg az oltást.
 
 
A szomszédságban élők először tűzijátékhoz hasonlatos hangokra lettek figyelmesek, ezután nem sokkal már érezni lehetett a füstöt. A pizzériára több szomszéd is panaszkodott, sokszor bebüdösödtek a kiteregetett ruhák is, ha begyújtották a kemencét. Olvasóink azt írják, az égett szagot a Jókai utcában is érezni. Az ideiglenesen a lakásaikbólaz utcára terelt lakókat nem sokkal éjfél után engedték vissza. A környező épületekben még mindig nagyon erős szag terjeng, füst még mindig száll fel a teljesen kiégett pizzériából, de a lakásokba az már nem jut be nagy mennyiségben. A közvetlen szomszédok azonban még azt mondták, hogy egyelőre még várnak azzal, hogy a lakásaikba visszamenjenek.
 

KategóriákMETÁL