Erővágóval törte be egy pécsi belvárosi ékszerbolt kirakatát, majd vágta át a biztonsági rácsot is egy 28 éves brit férfi. Szerdán elrendelték előzetes letartóztatását.

A cikk a hirdetés után folytatódikNagyon gyorsan elfogta a rendőrség az egyik pécsi belvárosi ékszerboltból nem kis értékű árut eltualjdonító férfit. Mint kiderült, egy 28 éves brit állampolgárságú férfi volt az elkövető, akinek akciójáról, vagyis arról, ahogyan egy erővágóval betöri az üzlet kirakatát, szétvágja a biztonsági rácsot, és elviszi az ott található árut, videó is készült. Látható, hogy a hétfőn hajnalban történt bűncselekmény idején többen is voltak a pécsi belvárosi utcában és mentek el a “pajszeros” férfi mellett.

Friss hír, hogy a Pécsi Járásbíróság 2019. szeptember 4-én elrendelte a brit állampolgárságú férfi letartóztatását, egy hónapra, rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

9 milliós zsákmány

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 2-án, a hajnali órákban egy Pécs központjában található ékszerüzlet kirakatüvegét egy erővágóval betörte és a belső védőrácsot elvágta, majd a kirakatból aranyékszereket tulajdonított el, mintegy 9 millió forint értékben, a rongálással pedig további 300 ezer forint kárt okozott.

A gyanúsítottat menekülés közben elfogták, az okozott kár döntő részben megtérült.

A gyanúsított Magyarországon büntetlen előéletű, azonban állandó lakóhellyel, munkahellyel nem rendelkezik. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A bíróság szerint alaposan tartani kell attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, jelentléte az eljárás jelenlegi szakaszában másképpen nem, csak letartóztatásával biztosítható.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

KategóriákMETÁL