Olvasónk posztolta az alábbi ízig-vérig hazai történetet a MÁV-ról, 21. századi technológiáról és a hamisíthatatlan, jóízű, kk-európai cinizmusról.

A cikk a hirdetés után folytatódikMiközben a MÁV kiböfögött ma egy jóízű, migránsozó sajtóválaszt, a pécsi vasútállomáson már második hete áll a képen látható módon az az automata, amelyen az interneten megvásárolt és természetesen már kifizetett külföldi menetjegyeket lehetne átvenni. A gond az, hogy a pénztár is lepattintotta a segítséget kérő Olvasónkat.

A pécsi pályaudvar MÁV pénztára ugyanis nem tudja kinyomtatni az interneten megvett jegyet az ott megadott sorszám alapján, mert “más a rendszerük”.

 Ez a típusú jegy otthon nem nyomtatható ki, így aki külföldre akar utazni, jobb, ha nem online, de a pénztárban váltja meg a jegyét a nemzetközi vonatokra – legalábbis a szolgáltatás helyreállításáig.

Így csak drukkolhatok, hogy a korábbi vágányzáras őrület után a pécsi IC tényleg 3 óra alatt a Keletibe ér és ott talán találok automatát. Az már csak a rémálom kategóriája, hogy esetleg ott is hibás lesz, és a “más rendszer” miatt a MÁV a saját pénztárában a saját kifizetett jegyét nem tudja kiadni az utasának.

Amíg az üggyel kapcsolatos, MÁV-nak elküldött kérdéseinkre a következő pécsi gyorssal megérkezik a válasz, kicsit faggattuk még olvasónkat. Ő időközben belátta, persze fapadossal is mehetett volna. Azért a problémát jelezte az ügyfélszolgálatnak is, mert él a gyanúperrel, hogy inkább helyi bénázásról van szó, s csak le akarták rázni. 

A MÁV válasza is megérkezett:

A nemzetközi jegyek átvételére szolgáló kioszk a pécsi vasútállomáson augusztus 25-30. között, összesen 5 napon át nem üzemelt, erre a honlapunkon felhívtuk az utasok figyelmét. A budapesti pályaudvarokon (ahonnan a legtöbb nemzetközi vonat indul)  ez az 5 nap alatt is biztosított volt a nemzetközi jegyek automatákból történő kinyomtatása.Az Interneten vásárolt nemzetközi jegyeket valóban csak az arra alkalmas automatából lehet kinyomtatni, otthoni jegynyomtatásra egyelőre nincs lehetőség, és a pénztárban sem oldható meg. Ennek magyarázata, hogy az alapvető cél éppen a pénztárak tehermentesítése, a sorban állások elkerülése.

KategóriákPOP