És ez itt mi ez? – szaladt ki a számon, amikor kinyitottam a dobozt. Az egyik pécsi pizzéria teljesen komolyan gondolta, hogy ezt küldi házhoz 1690 pénzért. 

A cikk a hirdetés után folytatódikTudom, hogy nem szabadna pizzát házhoz rendelni, de hát én szoktam, s ma különösen megkívántam, jól lesz mondom Twin Peaks mellé. Mivel a városban nem olyan egyszerű jó pizzát találni, én meg (egyéni szoc prob) eléggé kényes vagyok, ezért a választékból rárepültem a felső árkategóriás, igazi olasz mezőnyben indulóra.

Nem írom le a hely nevét, s mivel van némi helyismeretem a vendéglátásban, simán elképzelhetőnek tartom, hogy szar napja volt a szakácsnak, a konyhalány dobta össze a rendelést, vagy egyszerűen csak baromi meleg volt a konyhán, ki akartak már menni a levegőre, ezért arra sem vették a fáradságot, hogy felszeljék, de így legalább a maga őszinte egyszerűségében ott van a lezser eleganciával rábaszarintott szeletelt gépsoni, meg a konzervkukorica, ráhintve, mint csillagok az égbolton. Friss, olasz alapanyagok, eredeti olasz recept alapján. 

Cassiopeia & Nagy Medve

 

És pontosan tudom, hogy mi mennyibe kerül, hogy magas a bérleti díj, és azt is vágom, hogy a járulékok még magasabbak (bár mindenki minimálbérre van bejelentve, ha be van egyáltalán), és valahol az sem húz fel, hogy ennyibe került az egész, hiszen én mentem házhoz a pofonért, de azért 1690 pénzért, ha nem is pármai sonkát meg roppanós tejkukoricát várna az ember, egy picivel több törődést. Szolgáltatást. Ha már olasz étteremnek nevezem magamat. 

(A tésztája egyébként jó volt, közel olyan, amilyennek kell, bár a közepe kicsit elázott.)

KategóriákPOP