A rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást a baranyai Kárászon, több képviselő lemondott. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA faluban terjedő pletykák szerint a polgármester többek között olyan munkákat számláztatott le cégekkel, amelyeket a közmunkások végeztek el, voltak olyan munkások, akiket csak papíron foglalkoztattak, illetve, hogy a polgármester az önkormányzati állatokkal sajátjaként rendelkezett. A teljes listát egyelőre csak a feljelentők láthatták, ők azonban egyelőre nem akartak részletekbe bocsátkozni.

Ami biztos, hogy a képviselő-testület három tagja (majd később az alpolgármester is) lemondott tisztségéről. Ők kérdésünkre annyit mondtak, hogy  a rendőrségi nyomozás lezárásáig, ?figyelembe véve az őket ért fenyegetést is?, nem szeretnének nyilatkozni. A falugyűlés összehívását viszont továbbra is szorgalmazzák, ahol mindkét fél válaszolhatna a falu lakosságának a választópolgárok által feltett kérdésekre.

Megkerestük Lép Péter polgármestert, aki elmondta, őt hivatalosan a mai napig nem kereste meg senki a rendőrségtől, így nem is tudja pontosan, mivel vádolják. Természetesen áll a nyomozás elébe, neki nincs takargatni valója.   

A községet jelenleg a polgármester és két képviselő vezeti, mivel három fővel már határozatképes a közgyűlés. Egy bizottságnak azonban kellene lennie, amiben a polgármester nem lehet tag – ehhez viszont már nem elegendő a létszám. A falu jegyzője ezért hivatalos állásfoglalást kért arról, szükség van-e időközi választások kiírására a kieső testületi tagok pótlására. Válasz a mai napig nem érkezett az illetékes minisztériumtól. Az időközi választás nagyjából egymillió forintjába kerülne a településnek.

A falu az ott lakók szerint jelenleg két pártra szakadt: sokan a polgármester, mások a lemondott képviselők mellett állnak ki. Arra csak néhányan utaltak, hogy akár politikai taktikázás is állhat a háttérben. Szóba került ugyanis, hogy Lép Péter indulna az országgyűlési választásokon a mohácsi választókerületben jövőre. Ez viszont – úgy tudni – több ellenjelöltnek sem tetszett. Így akad, aki szerint csak lejárató kampányról van szó.

KategóriákMETÁL