Nagy szerencséje a pécsieknek, hogy az önkormányzat csak a mi kérdéseinkre nem hajlandó válaszolni, és a baráti sajtónak bármikor boldogan ad interjút. Sőt! Az igazán merész, kihívó és provokatív kérdésekre sem mondanak nemet! Így aztán végre kiderült, mennyi a város adóssága, ki irányítja Pécset, és ki tehető felelőssé a csődért. Kattintson és okuljon!

A cikk a hirdetés után folytatódik



Exkluzív interjúban nyilatkozott a Pécsi Újságnak Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője, a múlt héten megalakított Fidesz-KDNP Frakciószövetség elnökségének vezetője. Végre mindenről lehullott a lepel!

 

1. Csizi Péter leszögezte, hogy a polgármester, Páva Zsolt vezeti a várost. (Hát nem mondja? Ugyan ki vezetné, ha nem a törvényesen megválasztott polgármester, illetve a képviselő-testület?) Azt meg „egyenesen marhaságnak” nevezte, amit „az ellenzék és a balliberális sajtó emleget, hogy puccs történt”, vagy hogy gyámság alá helyezték Páva Zsoltot. „A testület nem az önkormányzat, hanem a Fidesz-KDNP frakció stratégiai irányítását végzi” – hangsúlyozta. Érdekesség, hogy a testület megalakulásának bejelentésekor Csizi még azt nyilatkozta, hogy: a „szerdai ülésén döntött a Fidesz-KDNP Frakciószövetség pécsi városi képviselőcsoportja arról, hogy a város irányítását immáron egy új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segíti a jövőben.” (Kezdünk összezavarodni.)

2. Arra, hogy akkor mégis minek kellett ez a hatáskör nélküli testület, Csizi azt felelte, hogy „nincs könnyű helyzetben az önkormányzat, ezért természetes, hogy ilyenkor összezárnak”. Bezzeg a szocik! Na, azok ilyenkor csak a prémiumokkal és a egymással voltak elfoglalva – mutatott rá Csizi Péter.
 
3. Csizi Péter ezután mindenkit megnyugtatott, hogy jó a viszonya Páva Zsolttal, sose volt ilyen jó. 
 
4. A képviselő szerint a város hiánya 7, 5 milliárd forint. (Páva Zsolt – tudják, a polgármester, aki a várost vezeti ? még csak 5 milliárdról beszélt nemrég. Azóta biztos infláció volt. Vajon, ha két hét múlva, mondjuk, Hoppál Péter nyilatkozik, mekkorára nő az adósság?) 
 
5. És most ugrik a majom vízbe! Na, ki a felelős a hiányért? Tippeljen!
 
a) Soros György
b) migránsok
c) sorsobérenclibsicivilek
d) „emútnyócév”
e) a fideszes városvezetés
 
 
Dobpergés…..
 
d) „emútnyócév” Nem is húznánk meg a szöveget, jöjjön egy az egyben a válasz, hiszen minden szava egy igazi gyöngyszem!
 
„Azt kell mondanom, a múlt árnyai nagyon messzire nyúlnak. A mostani hiány gyökere 2009. januárjában keresendő, amikor a szocialisták eladták a buszokat. Hogy konkrét legyek, a szocialista városvezetéstől örökölt problémák egy része a mai napig megvan. Nagyon sok esetben nemhogy rossz volt az alap, maga az alap is hiányzott. A szocialistáknál nemcsak az volt a gond, hogy rosszul döntöttek, hanem sokszor nem is döntöttek. Gyakorlatilag az ő idejükben nem volt gazdaságfejlesztés. Regnálásuk alatt egy külföldi befektető érkezett, azóta ennek a tízszerese. Az elmúlt nyolc évet arra fordítottuk, hogy eltakarítsuk a szocialisták szennyesét. Ilyen volt például a közösségi közlekedés. Katasztrofális helyzetben vettük át, összeomlás szélén állt az egész, a járatok havonta ezer számra maradtak ki, s még ki is lopták a járműparkot egy külső cégbe. Hatmilliárdos hitelt vettünk fel a buszok cseréjéhez, a törlesztéséből fakad a hiány döntő hányada.” 
 
(Az adósságátvállalás mint olyan, huss, már nem is számít.) 
 

6. Na de, szerencsére Csiziék MOST (ha már eddig nem sikerült, ugye), megoldják! „

„Már a csütörtöki közgyűlésre elkészül egy 27 pontból álló javaslat, amelynek a lényege, hogy a politika saját magán kezdi a spórolást, nem hárítja át a pécsiekre.” 

Leszámítva, hogy

7. Különadót vetnek ki a multikra, lerázzák magukról szinte az összes kulturális intézményt, elbocsátanak húsz főt, kiszállnak a sportegyesületek mögül, és megemelnek egyes adókat. Utóbbit négyet már mi tesszük hozzák – ezek ugyanis a csütörtöki testületi ülés előterjesztéseiben szerepelnek.  

8. Persze mindettől a város ugyanolyan népszerű marad a befektetők szemében – Csizi szerint.

9. A lakosságot nem érinti az adóemelés. (Már ha nem vezetnek valamilyen vállalkozást, ugye. Mert akkor érinti. Nagyon is.)

10. Csizi Péter elárulta, hogy számítanak a kormány segítségére is, „Orbán Viktor erre ígéretet is tett”, azonban nekik kell előállniuk „konkrét javaslatokkal”.

(ún. Politikusokon való spórolásról egyelőre nem érkezett hír, amennyiben kapunk ilyet, frissítjük cikkünket, sőt, egy teljesen újat írunk.) 

 

A PMFC mehet a levesbe?

És ha azt gondolná, ezzel vége a nagyszerű híreknek, téved. Egy keretes írásban a PMFC-re nézve igen baljós mondatok hangzanak el. Az eddig megszokott kincstári optimizmus helyett (lásd: „tárgyalunk befektetőkkel”, meg „nyugtatóan rendeződni fog a helyzet” és egyéb marhaságok) most a következőket mondja a fideszes politikus: „A PSN Zrt. létesítményeiben több mint ezer gyermek sportol naponta, ezt mindenképp fent kívánjuk tartani, sőt, küszöbön állnak fejlesztések is. A versenysport azonban más tészta. Azt gondolom, hogy önkormányzati támogatásból nem működhet a jövőben a PMFC, ami egyébként szintén a múlt örökségéhez tartozik. Támogatókat, tulajdonost kell találni, előbbiek kapcsán már van előrelépés, több szponzori megállapodást is kötött az egyesület. Amennyiben viszont nem sikerül tulajdonost találni, át kell gondolni, milyen célokért, s milyen feltételek mellett küzdhet a csapat.”

Ez ugye azt jelenti, hogy az önkormányzat nem képes megteremteni a profi futball feltételei,t és eddig vevőt sem tudott találni a PMFC-re. A jól tejelő (TAO, MLSZ-támogatások, stb) utánpótlást a PSN persze megtartja, de ha nem lesz NB1, NB2 vagy NB3, hát nem lesz.

 

KategóriákMETÁL