Már decemberben kész kellett volna lennie a piacot, valamint a Hajnóczy és a Bihari utcát érintő projektnek, ehhez képest még hónapokig elhúzódhat a munka.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem csak a piac épülete újul meg; egy kilométeres szakaszon – körülbelül a Bihari utcai Spartól a Laterum szállóig – a zöldterületek is megszépülnek, a víz- és szennyvízvezetékek cseréje után új út- és járdaburkolat lesz és egy kerékpárutat is kialakítunk” – nyilatkozta az önkormányzat lapjának Decsi István alpolgármester tavaly április elején az uránvárosi piac és környéke felújításának megkezdése előtt néhány nappal. A projekt április 23-án el is indult, ahogy a megyei lap akkor írta, nyolc hónap volt előirányozva a kivitelezésre, azaz decemberben be kellett volna fejezni.

Nemcsak a kispiac, hanem a Hajnóczy utca és a Bihari utca is megújul az eredetileg nyolchónaposra tervezett projekt során

Az önkormányzati lap most februárban kétszer is “készre jelentette” a beruházást, egyszer ebben, aztán ebben a cikkben, bár az igaz, hogy óvatosan csak a kispiacot említik, a projekt többi elemét nem. Azt írták: “A kivitelezési munkálatok a napokban befejeződtek, tehát már csak a használatbavételi engedélyek beszerzése van hátra.” Mondjuk nem tudtak még csak közelítően pontos dátumot sem megadni az átadásra, azt írták, arra “tavasszal”, “egy-két hónapon belül” kerülhet sor.

Elmentünk ma a helyszínre körülnézni és beszéltünk néhány ott lakóval. Nem véletlen, hogy nem tudnak pontos dátumot megadni, pedig nyilván nagyon szerettek volna. Az igaz, hogy a piac épülete elkészültnek tűnik, ottjártunkkor legalábbis nem dolgoztak sem benne, sem rajta. A Hajnóczy utca díszburkolata viszont több helyen még hiányos, a terület számos pontján zajlanak még a munkálatok, ma legalábbis még biztosan zajlottak. A Hajnóczy utca “folytatása”, a Bihari utca azonban sehogy sem áll, tegnap itt nem is folyt munka, csak egyetlen munkagödröt ásott néhány munkás és egy gép, de ez inkább valamilyen közműmunkálatnak tűnt. A Bihari utcai rész így néz ki jelenleg:

A díszburkolat, a zöldfelület, az új útburkolat még sehol
Ezt sem ilyennek tervezték
Hopp, megvan a díszburkolat. Ledepózva a parkoló és a 6-os út között már jóideje.

“Az Ybl Miklós – Radnóti közti szakaszt csak raktározásra használják kereken hat hónapja”

– mondta egy itt lakó a Szabad Pécsnek.

Persze nem kizárt, hogy egy huszáros hajrával a beruházás minden egyes eleme elkészül “tavaszra”, de azért mérget sem mernénk venni arra, hogy nem lesz további csúszás – legalábbis bizonyos részeket, mondjuk a Bihari utcát illetően.

KategóriákMETÁL