Másodfokú viharjelzést adott ki többek között Baranya megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombat délutántól vasárnap hajnalig délnyugat felől több hullámban érkezik jelentős csapadék, elmaradhat a Halott Pénz koncert is. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik13:26 A PTE sajtószóvivője telefonon nyilatkozott a Szabad Pécsnek. Mint megtudtuk, a koncert szervezése folyamatosan egyeztet az OMSZ-szel. Villámlás, erős szél esetén természetesen lefújják a koncertet, hiszen a biztonság az első, de pusztán csapadék esetén, még ha jelentős is, megtartják a koncertet. Az OMSZ-től származó információik szerint jelen állás szerint csak eső várható, ezért arra kérik a koncertre érkezőket, hogy esőkabátot, esernyőt hozzanak magukkal. Az aktuális helyzetről a sajtó útján fogják értesíteni az embereket. Esőnap nincsen, ha a mai koncert elmarad, nem pótolják. 

Szegény egyetemre rájár a rúd, nem ígérkezik felhőtlennek a 650-es évforduló ünneplése. Tegnap politikusok trollkodták szét az ünnepi hangulatot, ma meg az időjárás szól bele a programkínálatba. Pedig az egész napos programokra több ezer embert jósoltak a szervezők, az esti ingyenes Halott Pénz koncert közönségét pedig 8000 főre becsülték. Felkerestük az egyetemet, hogy készülnek-e B-tervvel, esőhelyszínnel estére, amint befut a válaszuk, frissítjük cikkünket.

Az OMSZ riasztása szerint komolyan kell venni a várható időjárástSzombaton késő délután, este a déli megyékben “nagy intenzitású (főként a középső országrészben felhőszakadás-szerű) tartós eső várható, amelyet mérsékelt zivatartevékenység kísérhet. A csapadék mennyisége a középső országrészben lehet a legnagyobb: errefelé területi átlagban 30-50 mm eső várható, de egyes térségekben 50 mm-t jóval meghaladó mennyiség hullhat, másutt (Dunántúl délkeleti felén és a Tiszántúlon) 15-30 mm valószínűsíthető. Mivel ennek zöme várhatóan néhány óra alatt zúdul le, a felhőszakadásra történő figyelmeztetés/riasztás kiadása indokolt.”

Itt lehet élőben követni a fellegek mozgását. 

KategóriákMETÁL