A 6-os pécsi szakaszán kigyulladt egy busz, többen megsérültek, és a járműben rekedtek. Mentőhelikopter is érkezett. Nem messze onnan egy veszélyes anyagot szállító teherautó borult fel.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendőröknek is volt dolguk, mert még a buszon összeveszett, majd a baleset után összeverekedett két ember. Nem foglalkoztak a sérültekkel, a baleset után összeverekedtek, majd egymást kergették.

 

 

 

Mindeközben a mentők, tűzoltók, katasztrófaelhárítók és a rendőrök a sérültek mentését, a katasztrófahelyzet elhárítását végezték,  lezárták az érintett szakaszt. Szombaton délután tehát Pécsett, egyszerre, egy helyen több szerencsétlenség is történt. A legsúlyosabb sérülthöz mentőhelikopter érkezett.

 

 

Mindenki jól van azonban. Mert szerencsére mindez csak egy szimulációs gyakorlat volt.

 

 

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete tartott nagyszabású bemutató jellegű, szimulációs kimentési gyakorlatot Pécs belvárosához közel, a 6-os számú főúton szombaton délután.

 

  

 

 

A mentőtiszteket is képző intézet tizenkettedik alkalommal rendezte meg Pécsi Sürgősségi Napok című éves konferenciáját. Az idei tancáskozás egyik fő témája a katasztrófa-készültség és kockázatértékelés az egészségügyi ellátás szempontjából. A rendezvény második napjára, szombatra időzítették a valóban látványosra sikeredett bemutatót.

 

 

 

 

Egy nagyon sűrű eseménysort, több, egyenként is éppen ?elegendő? történéssel. Ugyanakkor korántsem életszerűtlen, hogy ezen a szakaszon ilyen, vagy ehhez hasonló balesetek történhetnek – ahogyan történtek is korábban.

A szimulációs gyakorlaton pcési mentőtiszt-hallgatók is részt vettek, a különböző sérülések imitálásában, illetve a tényleges ellátásban is.

 

 

Az eseményen közreműködőként az Országos Mentőszolgálat Dél-dunántúli Regionális Mentőszervezete, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Pécsi Városi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt, a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya és a Baranya Megyei Védelmi Bizottság is részt vett.

 

 

 

KategóriákMETÁL