A Népszabadság egy éve történő megszüntetésére emlékeztek a lap korábbi újságírói, munkatársai vasárnap délelőtt Budapesten. Ismét lesz ?népszabis? Fedél nélkül. A Népszabadság újságírói díjat  alapítottak az évfordulóra, azokat fogják díjazni, akik szerintük az adott évben a legtöbbet tettek a sajtószabadságért. Idén a Szabad Pécs kapta meg az elismerést.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Népszabadság Egyesület szervezett megemlékezést vasárnap délelőttre Budapestre, a Pozsonyi útra, a lap néhai főmunkatársa, Bächer Iván emlékére ültetett kőrisfához.

Éppen egy éve, 2016. október 8-án szombaton jelent meg utoljára ugyanis az akkor már a Mediaworks csoporthoz tartozó Népszabadság. Aznap reggel a legnagyobb országos politikai napilap online kiadása már nem is volt elérhető. (Jóval később állították helyre az archívumot, amit azóta is csökkentett módban lehet elérni.)

Beszédet mondott az esemény főszervezője, Kelen Károly, a Népszabadság Egyesület elnöke és Hargitai Miklós, a lap korábbi munkatársa, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke is.

 

 

A Magyar Narancs videóján a Szabad Pécs egyik alapítójának és felelős szerkesztőjének, Babos Attilának a beszéde és nyilatkozata is látható 

 

Azt Gergely Márton jelentette be, hogy az idén is lesz ?népszabis? Fedél Nélkül, plusz 12 oldalt írnak a szokásos 12 oldalhoz az október 23-i forradalomról a lap volt munkatársai. A speciális Fedél Nélkült október 19-étől áruljék majd a főváros utcáin.

 

A Népszabadság utolsó számában is volt szó Rogán Antalék ?helikopterezéséről” 

 

Fotó: Konkoly-Thege György

 

A demonstráción első alkalommal adták át a Népszabadság-díjat, amit a legnagyobb példányszámú politikai napilap volt újságírói alapítottak. A Népszabadság-díjat ezentúl minden évben az a személy, közösség vagy szervezet kapja meg, amely az újságírók szerint az adott évben a legtöbbet tette a szólás- és sajtószabadságért. Az elismerést idén a Szabad Pécs szerkesztősége kapta meg.

 

KategóriákMETÁL