Érdekel a független újságírás? Akkor gyere! A Direkt36 tényfeltáró központ és a Szabad Pécs újságírói beszélnek a munkájukról csütörtökön. A visszajelzések szerint nem leszünk kevesen, de sok jó ember, tudjátok.

A cikk a hirdetés után folytatódikA média nagy része politikai befolyás alá került, és nem tudni, hol van ennek a vége.

Továbbra is van néhány szerkesztőség azonban, amely elszántan dolgozik azon, hogy az újságírás eszközeivel ellenőrizze a hatalmon lévőket.

A Budapesten működő Direkt36 csapata kifejezetten politikai korrupciós ügyek feltárásával foglalkozik, míg a Szabad Pécs célja, hogy a helyi hatalom számára kényes hírek is eljussanak az olvasókhoz. A két szerkesztőségben közös, hogy működésükhöz elengedhetetlen a közönségük támogatása. 

Az eseményen a két szerkesztőség tagjai beszámolnak arról, hogyan végzik a munkájukat. A Direkt36 (https://www.direkt36.hu/) munkatársai mesélnek például arról, miként találták meg parlamenti képviselők eltitkolt vagyontárgyait, illetve hogy miként zajlik az Orbán család állami üzleteiről szóló nyomozás. A Szabad Pécs újságírói pedig elmondják, miként lehetett megszervezni egy új, független hírportál működését vidéken, gyakorlatilag nulla forintból, támogatás nélkül, hatalmas médiaellenszélben.

És persze mindkét csapat tagjai örömmel válaszolnak a jelenlévők kérdéseire.

 

Időpont: 2017. október 5., 18:00

Helyszín: Pécsi Kávé (Pécs, Irgalmasok utcája 6.)

 

A rendezvény bárki számára nyitott, de kérjük, regisztrálj ezen az oldalon október 2-ikáig: EZEN AZ OLDALON.

KategóriákMETÁL