Kulcson történt mindez, azon a házfalon, ahol egy szemüveges Mona Lisa, illetve Bud Spencer és Terrence Hill is látható. És ahol egy éve még a miniszterelnök képmása volt látható.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor Gyurcsány Ferencre való lecserélésének nincsen köze az aktuálpolitikához, azzal ugyanis nem foglalkozik a művész. Kosztolányi György a Szabad Pécsnek azt is elmondta, hogy nagyjából ugyanannyian örülnek annak, hogy most Gyurcsány látható, mint amennyien mosolyogtak Orbán láttán,  és mindkét politikus portréjának vannak ellenzői is. Egészen egyszerűen úgy gondolta, hogy egy másik politikust rajzol a házfalra, de ötletekben nem voltak híján a Fejér megyei falu lakói, és az itt a ?freskó-sor? miatt megálló turisták sem, volt aki Kádárt szerette volna még a falon látni, avagy éppen Orbán vagy Gyurcsány helyett.

 

Kosztolányi György autodidakta módon tanulta a művészetet, de mostanra már több művészeti alapítványban is jegyzett képzőművész, festő és szobrász.

 

A romos, lakatlan házat egyébként le fogják dózerolni Kosztolányi tudomása szerint. A művész Kulcson született, egy időben a romos házzal szembeni házban dolgozott, most testvérénél alkot, szintén Kulcson, de Dunaújvárosban élt több évtizedet, így a jövőben ismét vízpart mellé vágyik, ott jobban megy neki az alkotómunka is.

 

Az Index tavalyi videójából ismerhette meg az ország a Kulcson látható ?freskó-sor? alkotóját, amiből az is kiderült, hogy képviselők is felkeresték már nem is kevesen, és lettek megrendelőik, egyik-másik meglehetősen bizarr kéréssel, festmény-elképzeléssel fordult Kosztolányihoz.

 

 

 

Fotónkat a képen is látható Kovács Zoltán újságírótól, a Magyar Rádió Pécsi Körzeti és Nemzetiségi Szerkesztőségének volt vezetőjétől kaptuk. Amikor a településen járva észrevette a különös portrékat, még nem tudta, hogy korábban Orbán Viktor volt látható a falon. Kovács Zoltán a freskón szereplő arckép-csere esetleges politikai üzenetétől elhatárolódik.

 

Kovács a fotót személyes Facebook-oldalán is megosztotta, ahol azt is találgatták többen, hogy lehet-e bármi összefüggés a portrék között, s ha van, mi lehet az. A cikk írója azt mondta, talán a Kincs, ami nincs, de ez is csak nagyon véleményesen mondható el minden látható arcra. A megfejtést azonban a művész maga mondta meg, azt hogy semmi összefüggés nincs, kizárólag az, hogy jól ismert arcokat szeretett volna az omladozó házfalra festeni.

 

KategóriákMETÁL