LEKÖPTÉK, MEGRUGDOSTÁK, AZ ÉLETÉRE TÖRTEK! STOP! – ezzel a címmel posztolt bejegyzést a Facebookra Péterfi Judit, a HírTv műsorvezetője. Bogdán Lászlóról, Cserdi polgármesteréről mesélt benne, aki ezen a héten lesz látható a műsorában, és aki elég meredek dolgokat mesélt arról, mik történnek vele a hétköznapokban.

A cikk a hirdetés után folytatódik



?Azt hiszem van az a pont, amikor megálljt kell parancsolni a gyűlöletnek. Nem most kezdtük a Privátszféra forgatását Bogdán L?szlóval, hetekkel ezelőtt találkoztunk és kapcsoltuk be a kamerát. Már akkor is döbbenten hallgattam a beszámolóját arról, hogyan bánnak vele. Megvetik, kirekesztik, lehordják. Egyesek. Hangsúlyozom, egyesek.? – így kezdődik a HírTv műsorvezetőjének Facebook-posztja.

Majd elmondta azt is, hogy Bogdántól ismeri azt a történetet is, amikor meghívták a cserdi polgármestert egy fórumra, ahol ő is jelen volt, s ahol Bogdán László beszédet mondott. Mosolyogva érkeztek meg együtt, de egyre inkább rossz érzése lett Péterfinek. Bogdán László ugyanis

 

a szócsatákba beleállt, válaszolt a kérdésekre. Aztán elkezdtek gyülekezni a gomolyfelhők. Távozáskor hátulról megrugdosták és leköpték.

 

?Folytatom. Az őcsényi „l?zadás” után, cserdi polgármestere felajálotta, hogy szívesen látja a falujában az Őcsényben nem kívánatos menekült családokat. És tudják mi történt ezt követően? El akarták gázolni egy gyalogátkelőn. Ő a szárnyai alá vette a helyi cigányokat, segítő kezet nyújtott a menekülteknek, közben veszélybe került az élete. Őt ki védi meg? Mi történik itt? Kérem, nyissák ki a szemüket!?

A műsorvezető a saját érzéseiről is vall a hallottak és látottak kapcsán: ?Nem vagyok dühös, nem haragszom. Nem tehetem, mert akkor elérik a céljukat…És senki ne legyen indulatos, ne legyen bosszúálló. Egyszerűen csak ne engedjék, hogy a gyűlölet teret engedjen magának és tetlegességig fajuljon az indulat?.

Bogdán László amúgy azt mondta, nem fél, és őt nem kell megvédeni. Péterfi Judit szerint azonban magunkat viszont meg kell védenünk a gyűlölettől! Abban bízik, hogy ez az üzenet eljut majd ahhoz az emberhez, aki leköpte, ahhoz is, aki hátulról belé rúgott és az is olvassa majd, aki megpróbálta elütni.

 

?Nem az én feladatom azt mondani, hogy nézzenek magukba és szégyelljék magukat. Az én dolgom csak annyi, hogy kikiabáljam: Ha Bogdán Lászlót valaki megdobja kővel, ő kenyérrel fog válaszolni. Én is.?

KategóriákMETÁL