Egy volt Fideszes országgyűlési képviselőt, Körömi Attilát is indítja 2018-ban Baranyában a Momentum. Páva Zsolt egyik polgármesteri kampányának főtanácsadója.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Momentumot és munkájukat a párt zászlóbontása óta figyeli Körömi Attila, mondta el kedden a Szabad Pécsnek a jelenleg pedagógusként dolgozó volt fideszes országgyűlési képviselő.

Mint hangsúlyozta, amióta visszavonult, tudta, hogy csak egy új erő mögé tud teljes szívvel beálllni. Ezért ő kereste meg a Momentumot, felvette velük a kapcsolatot.

 

Ha van kit támogatni, akkor a passzivításból ki kell lépni

 

? fogalmazott Körömi.

 

Ennek szerinte az egyik legkiemeltebb módja, ha valakit az a megtiszteltetés ér, hogy országgyűlési képviselőséget vállalhat.

Álláspontja, hogy a volt képviselői felelősség nem illan el, ha az ember hosszabb ideig, ő például 8 évig ott volt a döntéshozás közvetlen közelében. Akkor is igaz ez, ha ő egyébként már 2004-ben kilépett a Fideszből. Ettől még az általános képviselői felelőssége máig megmaradt.

Sejteni lehetett egyébként, hogy Körömi Attila készülhet a politikába való visszatérésre, több közéleti véleménycikke is megjelent ugyanis az elmúlt időszakban a Magyar Nemzetben, amelyekkel lapunk is foglalkozott ITT és ITT is.

Arra, hogy miért éppen Baranya 2-ben indul, ahol a Fidesz Hoppál Pétert indítja majd, úgy felelt, hogyő ott lakik, ismeri a környéket, a problémáival és a pozitívumaival együtt, ebben a választókerületben fogja ezért a Momentum programját képviselni.

Visszaléphet-e, vagy visszaléphetnek-e esetleg az ő javára, hiszen mégiscsak volt parlamenti képviselő, így az ellenzéki oldalon nagyágyúnak is mondható – kérdeztük. Körömi viszint nem foglalkozik az összefogással, mint mondta, éppen azért vállalta a Momentumnál a jelöltséget, mert ő a többi ellenzéki párt választási kampányát nem tudta volna támogatni.

 

Arról, hogy mi lesz a saját programja, később, egy erről szóló sajtótájékoztatón fog beszélni. Újabb kérdésünkre, hogy a Momentum ma már ismerhető országos választási programjából mit tud igazán a magáénak, úgy felelt, hogy az ember nyilván itt él, ebben az országban, nem kell nagyon találgatni, hogy az oktatás és az egészségügy a két legégetőbb probléma, illetve terület, amely megújításra vár. Sőt, szerinte ennél is többről van szó, mert tarthatatlan lett mára a helyzet ebben a két ágazatban. Mindemellett ő azt az általános érzületet tudja támogatni, hogy az országban a gondok és a bajok túlnőttek már a korábbiakon, tűlnőttek azon, hogy jobb- vagy baloldali értékerendű-e valaki, túlnőttek a megosztottságon. Nagyon sok ember van az országban ma már, aki azt mondta, elég abból, ami ?90 óta zajlik eben az országban, és ezért tiszta és őszinte politikára van szükség, amit ő a Momentumban lát.

 

Szerinte az olimpiai népszavazással ismertté lett fiatal politikusokból álló párt nem arról beszél, hogy az 1990-ben felépített demokratikus berendezkedés és intézményrendszer eleve rossz lenne, sőt. És pláne nem arról beszélnek a Momentumban, hogy mindenki, aki ebben benne volt, ebben dolgozott, az eleve rossz, hanem arról beszélnek, hogy azt a hazug világot kell elvetni, amely erre rendszerre ráépült. Mindezt Körömi Attila a Szabad Pécs azon felvetésére válaszolta, hogy első látásra elég fura, hogy éppen a teljesen új vonalat húzni kívánó Momentum indít éppen egy volt országgyűlési képviselőt. Ráadásul egykori fideszest, ami még abból a szempontból is furának hat, hogy Körömi kilépett idejekorán a pártból, és mostanában élesen bírálja az országos kormányzati és a helyi politikát is. Egyébként nem csak ő az egyedüli volt fideszes politikus, volt országgyűlési képviselő, aki 2018 tavaszán a Momentum országgyűlési képviselő-jelöltje lehet. Például Lakatos Béla, Ács település polgármestere is jelöltjük lesz, aki 2015-ben a Fidesz menekült- és cigánypolitikáját nem tudta elfogadni, ezért lépett ki a kormányzó pártból.

Baranyában Csizi Péter ellenfeleként (Baranya 1.) Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke indul majd jövő tavasszal, a másik két megyei körzetben pedig Pokorádi Gábor és Gergely Attila lesznek a jelöltek.

 

Nem az egyetlen volt fideszes, aki tervezett indulásával bírálja a rendszert

Mint annak idején megírtuk, Csizi egyik ellenfele is egy volt fideszes képviselő, Mellár Tamás közgazdász lehet, aki elsőként a Bokros Lajos-vezette Modern Magyarországért Mozgalom Párt (MoMa) jelöltségét vállalta el. Illetve nem sokkal később kiderült, hogy egészen pontosan arra számít, azt kéri, sőt egyfajta demokrácia-tesztként tekint arra, hogy mögé mint független jelölt mögé mely pártok sorokoznának fel. Akár egyébként még az MSZP is támogatná.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK 

KategóriákMETÁL