Bruttó 326 millió forintból alakított ki új orvosi rendelőintézetet a pécsi önkormányzat a Kertvárosban. Az egységet kedden adta át  Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécs legsűrűbben lakott és egyúttal legnépesebb városrészében, Kertvárosban hosszú évek óta szeretnének a helyiek önálló orvosi rendelőintézetet, eddig ugyanis nekik is vagy az uránvárosiba, vagy a belváros keleti szélén fekvőbe mehettek.

Ezt a rendelőt alakította ki a pécsi önkormányzat a Nevelési Központ közelében, a volt PÉTÁV-irodaházban, amely a korábi években már üres volt, vagy más célokat szolgált.

A város vezetése a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-t kérte fel arra, hogy térképezze fel a pályázati lehetőségeket a rendelő kialakítása érdekében. A cégnek nagyjából egyébként az ilyen é s ehhez hasonló munkák elvégzése az alapfeladata. A zrt. két európai uniós pályázatot nyújtott be, s mindkettő nyert is, az egyik bruttó  143,8, a másik bruttó 109 millió forintot. Pécs önkormányzata emellé még további bruttó 73,1  millió forint saját erőt biztosított.

A rendelőt ezek után tavaly májusban adták át a közbeszerzésen kiválasztott KŐHÁZ Építőipari Zrt. részére.

Az új városrészi rendelőintézet teljes épület energetikai korszerűsítése megtörtént, valamennyi, nem nyílászárónak minősülő épülethatároló szerkezetet, a összes külső nyílászárót lecserélték, a fűtést, a használati meleg vízellátást és a belső világításokat korszerűsítették. Az épület kapott a rendelőintézet fogyasztását részben fedező 31 polikristályos napelemet. Az épület külső hőszigetelést is kapott, s a lámpatestek is energiatakarékosak benne.

Az épületben helyet kaphat a jelenleg egymástól eltérő helyen működő hat háziorvosi (2 gyermek, 4 felnőtt) rendelő, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek (váróterem, vizesblokk, gyerek játszósarok), és 11 védőnő is.

Az első emeleten labor (vér- és vizeletvétel), belgyógyászati, nőgyógyászati, kardiológiai, ultrahang és szemészeti rendelő van, de gyógytorna, masszázs, fizioterápia szobák és a már említett védőnői helyiségek is.

A komplex akadálymentesítésnek köszönhetően lift is van a házban, az épület minden szintje akadálymentesen elérhető.

KategóriákMETÁL