Páva Zsolt polgármester távollétében Pécs két alpolgármestere, és Csizi Péter, az új pécsi irányító-tanácsadó testület vezetője mond beszédet hétfőn az október 23-i forradalom emlékére a baranyai megyeszékhelyen.  Az ellenzék fáklyás felvonulással felturbózott demonstrációt tart, és egy petíciót is kitűznek majd a városháza kapujára.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécsett hétfőn délelőtt 11 órakor indulnak az ünepi megemlékezések, a Színház téren ekkor koszorúzzák meg az ?56-os Munkástanács Emlékművet, a város képviseletében Decsi István alpolgármester lesz jelen az eseményen.

Később, 17.30-tól a 48-as téren is koszorúznak a pártok és a szervezetek, az 1956-os emlékműnél.  Pécs képviseletében Őri László alpolgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő lesz jelen. Utóbbi az új tanácsadó-irányító testület vezetője is, mint tudjuk.

Kicsit később is lesz még egy hivatalos ünnepi megemlékezés, a Kodály Központ előtt, ott Csizi Péter mond ünnepi beszédet. Bent, a Kodály Központban 19 órától  a Zsolnay Örökségkezelő szervezésében a Kodály nyomában – Sebestyén Márta és vendégei című koncertet láthatja a közönség.

Az ellenzék Pécsett, a Széchenyi térre várja a kormány és a pécsi városvezetés bírálóit, 16 órára. A Pécs Nyílt Város rendezvénysorozat részeként Nem ezért harcoltak címmel tartanak demonstrációval egyekötött fáklyás megemlékezést.  A tüntetők 16:30-tól vonulnak majd át a 48-as térre, és 17 órakor koszorúzzák meg a hősök emlékhelyét.

Mint a szervező, a Liberálisok pécsi képviselője, Ágoston Andrea írta az esemény Facebook-oldalán,

?a gyámság alá helyezett városban nincsenek munkahelyek, az átlagbérek jóval az országos átlag alatt vannak, a közlekedés összeomlóban, az utak állapota kriminális…

Egyetemi oktatók, pedagógusok egzisztenciális függésben a politikától.

Elkezdődik az önkormányzati vagyon kiárusítása.

Atomhulladék-táróló a szomszédban?

A hőseinket tiszteljük, de nem ezért harcoltak! Meddig tűrjük ezt??.

 

KategóriákMETÁL