Ő legalábbis készül arra, hogy Baranya 2. számú, Komlót és Pécs egy részét is magába foglaló választókerületében indul 2018 tavaszán országgyűlési képviselő-jelöltként.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz biztos, hogy az ATV-hez került, kiszivárogtatott lista abból a szempontból nem valós, hogy nem született egyelőre még megállapodás, ő maga 70/30 százalékban gondolja azt helyesnek, fogalmazott a Szabad Pécs megkeresésére Szakács László, az MSZP pécsi országgyűlési képviselője, parlamenti frakcióvezető-helyettese, a párt Baranya megyei elnöke. 

Azt megerősítette, hogy az MSZP és a DK tárgyal egymással, de hogy mikorra lehet megállapodás a körzetekről, kiváltképpen a jelöltekről, egyelőre nem tudta megjósolni sem.

Ő készül arra, hogy elindul jövőre a saját körzetében, ami a kiszivárogtatott lista szerint amúgy a DK-é lenne.

Szakács azonban nem ragaszkodna foggal-körömmel az induláshoz, mert mint mondta, most sem az egyéni célok, sem a pártérdekek nem lehetnek olyan fontosak, mint az itteni városok, a térség és az ország érdeke, ami szerinte a Fidesz leváltása, amit mind több egyéni körzet megnyerésével lehet biztosítani. Éppen ezért ő egyáltalán nem gondolja ördögtől valónak azt, amit már egyébként Mellár Tamás is mondott, hogy ha megvannak a jelöltek, akkor legyen egy mérés arról, hogy kit támogatnának a legtöbben a lehetséges ellenzéki jelöltek közül.

Arra a kérdésünkre, hogy az elképzelhető-e, hogy ő a Baranya 1.-ben indulna Tóth Bertalan helyett, mert mégiscsak a DK kapja meg a pécsi-komlói kerületet és a szigetvári-sellyeit, nekik meg maradna a pécsi Kertvárost is magában foglaló Baranya 1. és a baloldalnak/ellenzéknek amúgy a többihez képest sokkal nehezebben nyerhető mohácsi körzet, azt mondta, hogy ez neki eszébe sem jutott, nem merült fel, de Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjének beágyazottsága a Baranya 1-ben nagy és mély, így ennek a forgatókönyvnek a lehetősége amúgy nem is realitás szerinte.

 

 

Tóth és Szakács is csak pár százalékkal vesztett 2014-ben a fideszes jelöltekkel szemben, de mindketten bejutottak listáról a T. Házba.

Akkori ellenfeleik Csizi Péter (1.) és Hoppál Péter (2.) voltak. Most is ők indulhatnak ezekben a választókerületekben, a kedden bejelentett Fidesz-lista szerint, mellettük Nagy Csaba és Hargitai János indulhat – vagyis a Fidesznél nincs meglepetés, egyelőre legalábbis.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL