Pintér Sándor belügyminiszter nevezte ki Dakos József baranyai rendőr dandártábornokot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének. A hírt a Belügyminisztériumra hivatkozva az Index írta meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikDakos állomáshelye így Pécs helyett Szeged lesz, a baranyai helyett a csongrádi rendőr-főkapitányságot irányíthatja november elsejétől. Habár a hír akkor lesz majd teljesen hivatalos, ha a Csongrád Megyei Közgyűlés is rábólint, de annak az esélye gyakorlatilag nulla, hogy Pintérnek, főleg egy szakmai kérdésben a testület nemet mondjon.

Dakos József elődje Piros Attila volt, ő csupán tíz hónapig ült a székében, Pintér Sándor szeptemberben menesztette. Jelenleg Rádi Norbert a megbízott vezető Csongrádban.

A hírt a tábornok felmentésről az országos és a helyi sajtóban is meglepetésként tálalták, a Szabad Pécs azonban úgy tudja, sokan már azon is csodálkoztak, hogy a korábban, szocialista kormány alatt államtitkárként dolgozó Piros Attila kaphatott tábornoki parancsnokhelyet.

Habár a Délmagyar írt arról, hogy Piros Attila nem volt népszerű az állományban (és azt is megjegyzik, hogy az újságírókkal sem volt felhőtlen a viszonya), viszont azt is, hogy a Csongrádban eltöltött szűk tíz hónapja alatt jelentősen javult a megyei rendőrség eredményessége. Arról, hogy miért nem volt népszerű a főkapitány az állományban, megjegyzik, hogy amint munkába állt, komoly átszervezésbe kezdett, megszüntette például a szegedi rendőrőrsöket, az ott dolgozókat bevitte a megyére, és kiküldte az utcára.

Piros Attila 2012 őszétől Somogy megye főkapitánya volt, 2017 őszén volt csere ottani székében. Előtte az ORFK hivatalvezetője volt, illetve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.

Támogasd a Szabad Pécs működését!

Fellegi Norbert lehet a megbízott baranyai rendőrkapitány 

November 1-jétől Dakos József utódja Fellegi Norbert rendőr ezredes lehet, az Index információja szerint őt nevezné ki Pintér Sándor a posztra. Fellegi jelenleg főtanácsos, és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese. Úgy tudjuk, Fellegi egyelőre megbízott kapitány lesz.

 

 

Fellegi Norbert és Páva Zsolt pécsi polgármester egy sajtótájékoztatón

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL