Pintér Sándor belügyminiszter nevezte ki Dakos József baranyai rendőr dandártábornokot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének. A hírt a Belügyminisztériumra hivatkozva az Index írta meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikDakos állomáshelye így Pécs helyett Szeged lesz, a baranyai helyett a csongrádi rendőr-főkapitányságot irányíthatja november elsejétől. Habár a hír akkor lesz majd teljesen hivatalos, ha a Csongrád Megyei Közgyűlés is rábólint, de annak az esélye gyakorlatilag nulla, hogy Pintérnek, főleg egy szakmai kérdésben a testület nemet mondjon.

Dakos József elődje Piros Attila volt, ő csupán tíz hónapig ült a székében, Pintér Sándor szeptemberben menesztette. Jelenleg Rádi Norbert a megbízott vezető Csongrádban.

A hírt a tábornok felmentésről az országos és a helyi sajtóban is meglepetésként tálalták, a Szabad Pécs azonban úgy tudja, sokan már azon is csodálkoztak, hogy a korábban, szocialista kormány alatt államtitkárként dolgozó Piros Attila kaphatott tábornoki parancsnokhelyet.

Habár a Délmagyar írt arról, hogy Piros Attila nem volt népszerű az állományban (és azt is megjegyzik, hogy az újságírókkal sem volt felhőtlen a viszonya), viszont azt is, hogy a Csongrádban eltöltött szűk tíz hónapja alatt jelentősen javult a megyei rendőrség eredményessége. Arról, hogy miért nem volt népszerű a főkapitány az állományban, megjegyzik, hogy amint munkába állt, komoly átszervezésbe kezdett, megszüntette például a szegedi rendőrőrsöket, az ott dolgozókat bevitte a megyére, és kiküldte az utcára.

Piros Attila 2012 őszétől Somogy megye főkapitánya volt, 2017 őszén volt csere ottani székében. Előtte az ORFK hivatalvezetője volt, illetve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára.

Fellegi Norbert lehet a megbízott baranyai rendőrkapitány 

November 1-jétől Dakos József utódja Fellegi Norbert rendőr ezredes lehet, az Index információja szerint őt nevezné ki Pintér Sándor a posztra. Fellegi jelenleg főtanácsos, és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese. Úgy tudjuk, Fellegi egyelőre megbízott kapitány lesz.

 

 

Fellegi Norbert és Páva Zsolt pécsi polgármester egy sajtótájékoztatón

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL