Három ügyben is előzetes letartóztatásról döntött pénteken a Pécsi Járásbíróság. Csak az egyik gyanúsított fellebbezett az ítélet ellen. Rács mögé került a nyomozási szakasz alatt egy ?savazó? férfi is.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ő előzetes letartóztatását életveszélyt okozó testi sértés alapos gyanúja miatt rendelték el most egy hónapra. A nyomozás adatai szerint a férfi, ittas állapotban (általános tévhit, hogy ez, vagy akár a drogok  hatása alatt elkövetett bűncselekményeknél is  a szerhazsnálat enyhítő körülmény lenne, általában súlyosítja a későbbi ítéletet), csütörtökön, az esti órákban, a lakóhelyén, ?ismeretlen maró folyadékkal? öntötte le egy régi ismerősét, a szintén ittas állapotú sértettet. A sértettnek ennek következtében életveszélyes égési sérülései keletkeztek. A gyanúsított és az ügyész a határozatot tudomásul vette.

Előzetes letartóztatásról döntött a Pécsi Járásbíróság pénteken egy komlói férfival szemben is, őt személyi szabadság megsértésével és az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel, illetve ezeken túl még 3 rendbeli szeméremsértéssel gyanúsítják. A nyomozás szerint állítólag a férfi november 2-7. között időben, az esti órákban több nőt is követett, majd amikor a közelükbe ért, nadrágját letolta, elővette nemi szervét, önkielégítésbe kezdett, illetve mutogatta magát. Ő és az ügyész is tudomásul vette a bíróság határozatát.

Nem fogadta el a bíróság határozatát és fellebbezett azonban az az osztrák állampolgárságú férfi, akit testi sértéssel és lopással gyanúsítanak, és szintén elrendelték a előzetes letartóztatását egy hónapra pénteken. A rendőrök a férfit amúgy egy érdekes forgatókönyvű üggyel gyanúsítják. Állítólag szerdán, Harkányban ellopott egy kerékpárt, majd azzal a későbbi sértett munkahelyére ment. Ott sörözni kezdtek (az italt a gyanúsított vitte a másik férfihoz), a sértett viszont bement inkébb a  lakókocsijába, az osztrák férfi is követte volna,   a másik férfi viszont azt mondta, oda bizony nem mehet be. A gyanúsított ekkor elővett egy rugós kést, ezután a sértett férfi menekülőre fogta, majd dulakodni közben, eközben a gyanúsított megszúrta a sértettet, az a földre esett, auz osztrák férfi pedig még a földön is rugdosta. A történteknek az arra járók vetettek véget. Mivel alaposan tartani lehet attól a bíróság szerint, hogy a Magyarországon már büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás sikerét, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, elrendelték a letartóztatást.

KategóriákPOP