?Az jól látható, hogy Orbán és kormánya úgy próbálja megszilárdítani és totálissá tenni a hatalmát, hogy az őt kiszolgáló katonáknak feudalista módon erős pozíciókat ad. Ez a gyakorlat érhető tetten, akkor is, amikor Miseta Attila a miniszterelnök legkisebb öccsét, Orbán Áront helyzetbe hozza a Pécsi Tudományegyetemen” – olvasható az Együtt csütörtöki közleményében.

A cikk a hirdetés után folytatódik



?Azt a Miseta Attilát javasolta hétfőn a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa rektornak, aki a PTE Orvosi Karának dékánjaként a közelmúltban munkát adott Orbán Áronnak, a miniszterelnök öccsének. Az Együtt már idén júniusban úgy értesült, hogy Orbán legkisebb öccsét, az 1977-ben született Áront beejtőernyőzték a Miseta által vezetett pécsi orvosi karra. Az azóta megerősített információik szerint az orvosi kar Műveleti Medicina Tanszéke környékén ténykedett néhány hónapig a fontos rokon. Orbán Áron manapság is fel-feltűnik Pécsett, többnyire annak a dr. V. Bálint, egykori főigazgatói tanácsadónak a társaságában, aki a pécsi egyetemi vesztegetési ügy egyik gyanúsítottja” – írta az Együtt.

A Szabad Pécs is úgy tudja, hogy a korábban építőipari vállalkozóként ismert Orbán Áron valóban dolgozott a Pécsi Tudományegyetemnek, megbízási szerződéssel, de lapunk információi szerint ez a szerződés nem él, és habár ez nem hivatalos, nem megerősítet információnk, úgy tudjuk, hogy Orbán Áron egyik feladata a leendő új pécsi Fogorvosi Klinikáhoza, avagy egy tervezett gyógyszergyári megállapodáshoz volt köthető. 

Ehhez képest az Együtt úgy folytatja, hogy

?Orbán Áron feltehetőleg jól jöhetett Miseta Attilának az egyetem környékén történő gazdasági vonatkozású kérdések feltérképezésekor, a Tiborczhoz köthető egyetemi telekbiznisz előkészítésekor, és a náci rommeles idézettel tarkított rektori pályázat sikeréhez is. Az jól látható, hogy Orbán és kormánya úgy próbálja megszilárdítani és totálissá tenni a hatalmát, hogy az őt kiszolgáló katonáknak feudalista módon erős pozíciókat ad.

Az Orbán-rezsim bukását követően vissza kell venni azokat a vagyonokat, melyeket az orbáni érdekkör jogszerűtlenül vagy joggal való visszaéléssel szerzett. Ilyenek azok a vagyonok is, melyeket Tiborcz István, Orbán Viktor veje strómanjain keresztül, akár több szereplő közbeiktatásával szerzett meg akár az államtól, akár a magyar emberektől ellopott közpénzekből, a túlárazott közbeszerzésekből. De az igazságtétel részét képezik a Mészáros Lőrinc, Garancsi István, a Matolcsy-rokonok és mások nevén tartott vagyontárgyak is. Az Együtt szerint Orbán Viktor bukását követően Magyarország csak akkor léphet a békés, polgári gyarapodás útjára, ha tiszta vizet öntünk a pohárba, és megvalósítjuk az igazságtétel és demokratizálás programját.”

 

A friss pécsi rektorjelölt, Miseta Attila a hétfői megválasztása óta már nem először kerül a hírekbe nem túl pozitív előjellel, a Népszava azt emelte ki, hogy a II. világháborúban a náci Németországot, a Haramadik Birodalmat szolgáló tábornagytól, az afrikai hadtestet irányító, Sivatagi róka néven emlegetett Erwin Rommeltől idézett a rektori pályázatában. A hivatkozott idézet így szól: ?Ne adj olyan parancsot, amit nem lehet végrehajtani”.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL