Újra megtörtént, ami pár napja: két egymást követő napon is megdőlt a magyarországi, COVID-megbetegedés következtében bekövetkező halálozási csúcs. A csütörtökön reggel közölt szerdai adat 182 elhunytról szól 24 órán belül.

A cikk a hirdetés után folytatódik6635 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 231.844 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a kormányzati tájékoztatási honlap szerint.

És sajnos ismét el lehet mondani, hogy még soha ennyien nem haltak meg 24 óra leforgása alatt hazánkban a kornavírusjárvány kitörése óta COVID-dal összefüggésbe hozhatóan. Szerdán elhunyt 182, többségében idős, krónikus beteg, így összesen a COVID-járványnak tegnap éjfélig 5324 halálos áldozata van.

Baranyában 150 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 6233 főre emelkedett a fertőzött személyek száma a megyében.

Szerdán (a keddi adatokat közölve) azt írta a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal, hogy 4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 225 209 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5142 főre emelkedett. 

Ezzel az utolsó három napban 501 ember halt meg COVID-ban Magyarországon. A napokban írtunk arról, hogy a KSH statisztikái egyelőre a novemberi adatokat nem mutatják, de az októberi számok már látszottak, s érzékelhetően többen haltak meg az év tizedik hónapjában mint az azt megelőző bármely öt évben októberben.

A legfrissebb KSH-statisztikában már visszaköszönhetnek a COVID-adatok

Azóta egyetlen új hét, 2020 45. hetének adatai kerültek fel a KSH mortalitási adatokat mutató gyorsjelentésébe (frissítettük is ezzel táblázatunkat, lásd lejjebb), és mint az várható is volt, az első teljes novemberi hét már kétségkívül megmutatja a különbséget a több éves adatokhoz képest. Gyakorlatilag ezer fővel többen haltak meg ez év 45. hetén, mint az azt megelőző évek hasonló időszakában. És sajnos az elmúlt hetek adatai alapján továbbra is csak azt lehet írni, hogy a statisztika még szomorúbb képet fog festeni.

KategóriákMETÁL