A pécsiek nevében fogadtak el nyilatkozat/kiáltvány címszó alatt Páva Zsolték egy  gyűlöletbeszédnek is remekül beillő szöveget. Az ellenzék tiltakozásul nem szavazott a napirendről. Ettől függetlenül azt gondoltuk, sokkal keményebbek lesznek majd. A nyilatkozat levételét a napirendről csak a Jobbik kérte, azt pedig, hogy a kíméletlenül és – szándékosan vagy sem, de végeredményben – hazug módon megtámadott pécsi Emberség Erejével Alapítvány egy rendes, évek óta működő karitatív civil szervezet, amit szemétség most megtámadni, csak  mert kapott pályázati pénzt egy Soros György által alapított alapítványtól, csak Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője mondta ki – ok, ő a szemétség szót nem használta, de a lényege ez volt. Gulyás Emil (MSZP) pedig abban maradt egyedül, hogy megjegezze, az egész Soros-ellenes kampány hazugságra épül. 

A cikk a hirdetés után folytatódikPáva Zsolt viszont kikérte magának azt, hogy ők gyűlöletkampányt fogalmaznának meg, sőt szerinte a jó civileket nagyon is szereti a kormány és a pécsi önkormányzat is, és támogatják is őket, de azok, akik külföldről kapnak pénzt, azok valójában ÁL-CIVIL SZERVEZETEK, amelyek ellen fel kell lépni. Azért Páváéknak (ne feledjük, a pécsiek nevében), mert a ?Soros-kampányközpontot? Pécsett akarják létrehozni, balszerencséjükre, fogalmazott Páva Zsolt.

 

 

 

 

Keresztes László Lóránt (LMP) és Gulyás Emil (MSZP is kezdeményezte azt, hogy oszlassák fel a testületet. Érthetetlen módon Keresztes azt kérte, hogy erről külön szavazzanak, amikor Páva Zsolt teljesen logikusan indítványozta, hogy egy szavazás legyen, lényegében ugyanarról a kérdésről. Mindegy is azonban, mindkettőt leszavazták. Keresztesnek volt egy igen érdekes produkciója is, mégpedig az, hogy kb. hat-hét külön indítványt terjesztett elő a Soros-ellenes nyilatkozat kiegészítésére. Egyet meg is szavazott a többség, csak a minősített többség nem volt meg, így végül az eredeti nyilatkozatot fogadták el.

 

 

 

SZERK. megj.:

Azt hittük, sokkal komolyabb és határozottabb kiállás lesz az ellenzék részéről egy ilyen napirend tárgyalásakor. Ami kb. annyi lehetett volna, hogy ez az egész nyilatkozat egy boszorkányüldözés és hisztériakeltés, Soros-terv abban a formában, ahogyan a Fidesz mondja semmiképpen sem létezik, ezt eddig be sem tudta bizonyítani a Fidesz, azért pedig inkább szégyellje magát a pécsi önkormányzat, hogy egy olyan alapítványnak, mint a 2006 óta működő, hátrányos helyzetű embereket segítő pécsi Emberség Erejével Alapítvány nem segítenek, sőt ha máshonnan kapnak pénzt (NEM, NEM KAMPÁNYKÖZPONTRA, hanem szegény emberek megsegítésére), akkor eg gáncsoskodnak velük szemben. A pécsi városházi nyilatkozat egyetlen sorát sem lehet elfogadni, és tiltakozásul ki is vonulunk. stb stb. Vagy valami ehhez hasonló, nyilván. De nem, ilyen nem volt.

 

Mindeközben az Emberség Erejével Alapítvány nyiltkozatot küldött szerkesztsőségünknek, a városházi “Soros-ellenes”nyilatkozat elfogadadását követően, illetve azok után, hogy mégsem rendezhetnek be irodát  politikai hisztériakeltés után a pécsi Király utcában, a Reggeli egyelőre üres, kihasználatlan galériájában, mert a főbérlő végül mégsem merte kiadni nekik a helyiséget. 

 

?Kedves Kollégák!

Mély szomorúsággal és értetlenséggel értesültünk Pécs MJV közgyűlésének a régió civil társadalmát érintő, fenyegető hangvételű nyilatkozatáról.

A közgyűlés által támogatott nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan. Valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen.

Páva Zsolt polgármester urat múlt héten hívtuk meg alapítványunkhoz, hogy személyesen, első kézből ismerje meg a városban több mint tíz éve működő Emberség Erejével Alapítvány munkáját, valamint az alapítvány által koordinált Erősödő Civil Közösségek program szakmai tartalmát. Sajnálatunkra Páva Zsolt egyelőre visszautasította a közvetlen betekintés lehetőségét. Ennek ellenére a meghívást továbbra is fenntartjuk, hiszen alapítványunknak nem volt, nincs és soha nem is lesz a nyilvánosság elől elzárt, eltitkolt célja és törekvése.

Fentiek ismeretében aggodalomra ad okot, hogy Pécs MJV közgyűlése nyíltan, alapjaiban támadja meg egy pécsi alapítvány létét és működését, politikai haszonszerzésre felhasználva a civileket. A határozat puszta léte kifejezetten aggasztó gyakorlatot teremt, mely az összes magyar civil szervezetet érintheti.

Ezúton határozottan kijelentjük, hogy az Emberség Erejével Alapítvány változatlan formában és elkötelezettséggel a jövőben is folytatja tevékenységét Pécsett és a régióban. Nemcsak  az elmúlt évtizedben megvalósított programok tekintetében, hanem a dél-dunántúli régió civil közösségeit támogató Erősödő Civil Közösségek program lebonyolítását is beleértve.

A képviselői nyilatkozatok következtében új pécsi ingatlan bérlésére kényszerültünk. Azonban számos nagylelkű felajánlást kaptunk a pécsi polgároktól, így új belvárosi helyszínen alakíthatjuk ki munkahelyünket. A költözés ideje alatt Erősödő Civil Közössége program zavartalanul folytatódik.

Sikeres és eredményes pályázatokat kívánunk!

Üdvözlettel:

A Regionális Közösségi Központok program dél-dunántúli szakmai stábja:

Arató Vilja

Fúrós Anita

Mester Zoltán

Nyirati András 

Peták Péter”

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL