1916 főre, 82 fővel nőtt 24 óra alatt a beazonosított, hivatalos fertőzöttek száma Magyarországon. Sajnos az elhunytak száma is nőtt, mégpedig 17 fővel. Vasárnap délelőttre így 189 vírusfertőzött személy hunyt el hazánkban. A gyógyultak száma 250 fő, hatósági házi karanténban 11959 fő van. Így – leginkább az alacsony tesztszám miatt – majdnem 10 százalékos, 9,8 %-os a hivatalos és pillanatnyi halálozási mutató hazánkban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hivatalos adatok szerint 1916 főre nőtt a hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzést (COVID-19) megkapott személyek száma, ami 24 óra alatt 82 új regisztrált fertőzöttet jelent a kormányzati tájékoztatási honlap vasárnap délelőtti tájékoztatása szerint.

Elhunyt újabb 17 újabb beteg is, amivel 189 főre emelkedett az elhunytak száma. Ami azt jelenti, hogy 9,8 %-ra emelkedett a pillanatnyi halálozási mutató a hivatalos adatok szerint.

784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen, az első adat így 24 óra alatt csökkent, de a lélegeztetésre szorulók száma egy fővel nőtt.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Baranyában nem változott a hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma, továbbra is 33 fertőzöttet tartanak nyilván.

KategóriákMETÁL