Érd új, ellenzéki polgármestere, Csőzik László szerint Mészáros Lőrinc – érdekeltségein keresztül összesen mintegy 35 milliárdnyi fejlesztést valósít meg Érden. Ezzel a milliárdos cégei akarva-akaratlanul Érd jövőjének fontos szereplői. A polgármester most arra kérte volt kollégáját, hogy cégein keresztül szponzorálja a helyi sportéletet.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Facebookon tett közzé Mészáros Lőrincnek címzett nyílt levelet Csőzik László, Érd független polgármestere, szúrta ki a 24.hu.

Mint írj, a sajtóból bizonyára Mészáros is értesült róla, hogy az előző önkormányzati ciklusból Érd komoly pénzügyi problémákat is örökölt. Amiket igyekeznek közmegelégedésre megoldani. Ezek egyike az NB I élvonalába tartozó női kézilabdacsapat fenntartása, amely csapat eddigi sikereire büszkék, és szeretnénk megőrizni mindazt az értéket, amit teremtettek. A csapatnak most a tavalyi 400 milliós önkormányzati támogatás csaknem duplája, 700 millió forint a finanszírozási igénye, aminek teljesítését nem tudják vállalni.

Csőzik azt írja, hogy a meggyőződése szerint a látvány-csapatsportok szponzorálása az állam által átirányított TAO forrásokon túl elsősorban a róluk alkotott képre fokozottan ügyelő hazai és külföldi nagyvállalatok közvetlen részvételére hárul. Érden azonban nincs nagy szponzor, amilyen Szegeden a Pick, vagy Győrött az Audi. Mivel azonban Mészáros cégei Érd legnagyobb beruházásait hajtják végre, így akarva-akaratlan a város jövőjének fontos szereplői.

„Tisztelettel arra szeretném kérni, hogy vegye fontolóra az Érden elköltött magyar adóforintokból származó haszon egy részének közcélú visszaforgatását, és az érdi kézilabdás lányok csapatának szponzorálását”.

A végén megjegyzi, hogy örömmel vette tudomásul, hogy Mészárostól, mint Magyarország legvagyonosabb vállalkozójától, nem áll távol a társadalmi felelősségvállalás ügye, és gond esetén hajlandó segíteni.

KategóriákPOP