Dugi SIM-kártyával persze. Csalás miatt emelt vádat egy elítélttel szemben a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A férfi börtönből csalt ki telefonon pénzt áldozatától, közölte csütörtökön a baranyai ügyészség.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elkövető több mint négyéves börtönbüntetését töltötte egy büntetés-végrehajtási intézetben, mikor elhatározta, hogy a nála lévő, jogszerűen tartott telefonnal ismeretlen személyeket felhívva próbál kicsalni pénzt áldozataitól. A telefont a hozzátartozókkal való kapcsolattartás céljából tartotta magánál, hívásai korlátozva voltak.  A férfi 2017 elején – eddig ismeretlen módon – hozzájutott egy SIM-kártyához, amivel már tudott bárkit hívni.

Ezután a börtönből véletlenszerűen, találomra beütött számok alapján hívott fel embereket.  A vádlott magát egy telefontársaság képviselőjének adta ki, és a hívott felet arról tájékoztatta, hogy egy nyereményjáték során pénzt nyertek, mely átvételének a feltétele, hogy egy bediktált telefonszám egyenlegét töltsék fel. Az elkövető összesen 175 ezer forint értékben kérte a sértettet a telefonegyenleg feltöltésére.  A hívott személy kezdetben nem tett eleget ennek, a későbbiekben azonban a vádlott többszöri hívására végül 15 ezer forint összeggel töltötte fel az elkövető által megadott telefonszámot. 

A vádlott cselekménye üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas.

KategóriákPOP