Hohn Krisztina, Mánfa polgármestere lesz a nyolcadik baranyai országgyűlési képviselő a 2018. május 8-án megalakuló új magyar parlamentben, értesült a hírről a Szabad Pécs. Gémesi György marad gödöllői polgármester. Ezzel a négy országgyűlési választókerülettel rendelkező Baranyának nyolc képviselője lesz 2018-2022 közt a T. Házban, mivel listáról bejutott még Bánki Erik, Tóth Bertalan, és, a szintén majd az LMP-frakcióban politizáló Keresztes László Lóránt is. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécs és Komló közt fekvő kistelepülés polgármestere az Új Kezdet alelnökeként kapta meg csütörtökön este a bizalmat két másik jelölttel szemben. Hohn Krisztina később csatlakozik majd a parlamenti LMP képviselő-csoportjához, miután az LMP országos listája harmadik helyén lévő gödöllői polgármester, Gémesi György az UK alapító-elnöke még felveszi a mandátumát, a későbbiekben fog arról nyilatkozni, hogy ő továbbra is Gödöllő polgármestere kíván maradni.

 

Gémesi az LMP és az UK választási együttműködése részeként kapta meg a harmadik helyet az LMP-listán.

 

 Gémesi György felveszi parlamenti mandátumát, de bejelenti azt is, hogy lemond róla, mert gödöllői polgármester kíván maradni

 

Hohn Krisztinával tavaly készítettünk hosszabb interjút, ahol egyebek mellett arról is beszélt, hogy félti a kistelepülések jövőjét.

 

Mindeközben Hohn Krisztina előkészíti a mánfai polgármesteri mandátumáról való lemondását. A Szabad Pécs kérdésére Hohn Krisztina azt nyilatkozta, hogy nagyon örül a bizalomnak, és igyekszik majd helyt állni, és képviselni választókerületét, de egész Baranyát is, és nyilván azon területeket is, amelyeken az Új Kezdetnek már vannak, vagy még lesznek helyi szervezetei. Hohn erős, határozott politizálást ígért, a választók valódi képviseletét. Mindent elrendez és előkészít Mánfán is, és bárki is lesz majd az új polgármester, segíteni fogja a munkáját ?fogalmazott.

 

A Szabad Pécs közösségi finanszírozást indított lapunk régióssá bővítésére és egy új vidéki laphálózat megszervezésére. Minderről EBBEN A CIKKBEN számoltunk be.

KategóriákMETÁL