Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott fellebbezett. K. Zs.-re egy 81 éves, német állampolgárságú, Túronyban élő férfi 2016. májusi meggyilkolása miatt szabta ki a legszigorúbb büntetést a Pécsi Törvényszék, többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 26 éves férfi nem hallgatta végig a bíróság indoklását, amikor megtudta, hogy életfogytiglanit kapott, és legkorábban 30 év után szabadulhat, ugyanakkor fellebbezést jelentett be, ezért nem jogerős az ítélet.

A férfi a szomszédja volt a Pécs és Siklós fekvő faluban a meggyilkolt idős úrnak, a rendőrség azonban végül tíz hónap nyomozás után tartóztatta le a férfit, aki aztán már sem a nyomozás során, sem a bíróságon nem tagadta, mit tett. 

A vádlott férfi korábban segítségére is volt az idős német úrnak, a ház körüli teendőket látta el helyette. A gyilkosság előtt azonban italozott, és  arra jutott közben, hogy műszaki cikkeket lop a szomszédtól. Egy fejsze fokával többször is fejbe ütötte az idős embert, akinek felbukkanására nem számított, zsákmánya nagyjából 30 ezer forintnyi érték volt.

A büntetett előéletű elkövető nyereségvágyból, s olyan idős személy sérelmére követte el tettét, aki nem is volt képes annak elhárítására, ezért az emberölés minősített esetét állapította meg a bíróság.

Érdekesség, hogy a nyomozás során mintegy 200 DNS-mintavételre is sor került, ami jelentősen megnövelte a nyomozás költségét, az így összesen 106 millióba került, ugyanakkor ebből ?csupán? kétmillió forintot terheltek a sértettre, mivel a DNS-minta egyike sem hozzá volt köthető, hanem, mások mellett az áldozathoz és a rendőrökhöz.

 

Így fogták el, ?a törvény nevében”

 

KategóriákMETÁL