Ami Pécsett lesz, anyák napján, azaz idén május 6-án vasárnap, két nappal az új magyar parlament alakulóülése előtt. Simon Wintermansnak négy magyar gyermeke van, és ő mondta el az eddigi kormányellenes demonstrációk egyik legjobb beszédét.

A cikk a hirdetés után folytatódik?1996 óta itt élek, és azért merek itt állni, mert nekem négy gyönyörű magyar gyermekem van” – mondta a 2018-as országgyűlési választást egy héttel, az első budapesti kormányellenes tüntetést egy nappal követő pécsi tüntetésen Simon Wintermans. A korábbi években európai számos kulturális fővárosát biciklivel elérőés bejáró, ezzel Pécset népszerűsítő, a baranyai megyeszékhelyen tulipánültetési programot (TuliPécs) indító, művészettörténész végzettségű, de Magyarországon építőipari területen vállalkozóként dolgozó holland férfi 1996 óta él hazánkban.   

A mintegy kétezerfős első pécsi tüntetésről EBBEN A CIKKBEN számoltunk be.

 

 

A Szabad Pécs közösségi finanszírozást indított lapunk régióssá bővítésére és egy új vidéki laphálózat megszervezésére. Minderről EBBEN A CIKKBEN számoltunk be.

 

Itt a beszéde azoknak, akik nem látták, hallották, érdemes megnézni, meghallgatni

 

A legerősebb mondatait ideírjuk azonban, amelyeket a Harmadik Birodalom második embere, a Luftwaffe parancsnoka, Hermann Göring mondott.

?Semmi mást nem kell csinálni, mint azt mondani a népnek, hogy támadás alatt áll, aztán a fegyvert és háborút ellenző pacifistáknak szemrehányást tenni, hogy belőlük hiányzik a hazaszeretet, és állítani, hogy ők veszélyeztetik az országot, ez a módszer minden országban jól működik.”

 

 

Most ő állt a várhatóan a legnagyobb vidéki tüntetés élére, ő a főszervezője az eseménynek, és  ő jelentette be a rendőrségen a demonstrációt. Amelynek már van Facebook-eseménye is, amely EZEN A LINKEN érhető el.

 

A cím (A Kijózanodás napja – Tüntetés Pécsen!) és a leírás sem hétköznapi

 

?Kijózanodás napja – Tüntetés Pécsen! 

Anyák napi békés megmozdulás Pécsért! 

Várunk minden cselekedni vágyó, családját, városát és hazáját szerető pécsi polgárt! 

Tudomásul kell vennünk az április 8-ai választások eredményét, tudomásul kell vennünk, de nem szabad elfogadnunk! Hazugságokkal befolyásolt, manipulált választásokon szerzett többséget a kormánypárt. 

Nem szabad elfogadnunk, mert ennek a kormánynak a korrupt politikusai, saját hatalmuk megőrzése érdekében ellopták Magyarországot a szemünk elől, s strómanjaikon keresztül maguknak, családtagjaiknak vagy barátaiknak játszották át közös vagyonunkat és értékeinket. Magyarok százezreit, férjeinket, gyermekeinket, családokat kényszerítettek kivándorlásra a megélhetésért. Bizonytalanságba és kiszolgáltatottságba taszítottak több generációt.

Cselekednünk kell! 

Cselekednünk, mert elfogy az ország! 

Cselekednünk kell az információ szabadságáért, a szabad sajtóért!

A kormánypárt egyik legaljasabb lépése a szabad, független sajtó felvásárlása és eltiprása, az újságírók elnémítása, a kritikus médiumok kivéreztetése. A médiaoligarchák, és a kézivezérelt, képmutató közmédia egyoldalú és félelemkeltésre alapozott tájékoztatása, április 8-án meghozta az eredményét. Uszító álhírekre, a kormánypárt agitprop irodáiban gyártott alaptalan rágalmakra, és gyűlöletbeszédre építve csapták be a magyar népet. Tisztán kell látnunk, nem engedhetjük tovább, hogy közpénzből fizetett sajtó tartsa fenn a homályt.

Cselekednünk kell! 

Ha aggódsz a hazádért, és elég akarat, szándék és bátorság is van benned a cselekvéshez: gyere el! Részletes program felszólalók április 27-én.”

KategóriákMETÁL