Megvásárolták ugyanis a több, mint tízhektáros, kiszemelt területet a közelmúltban Pécs legújabb, déli ipari parkjában, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikLapunk írta meg az év elején, hogy a kezdetben 300, három éven belül pedig már 600 főt foglalkoztatna a tudomásunk szerint a baranyai megyeszékhelyen a nagy nemzetközi, de németországi székhelyű autóipari beszállító.

Akkor azt írtruk, tévesen, hogy az ő érkezésüket jelenthetik be a választások előtt, mint nagy új munkahelyteremtő beruházás, de – mint beszámoltunk róla – végül egy eredendően pécsi, de néhány éve egy nagy, nemzetközi cégcsoport által felvásárolt biotechnológiai cég, a dán Foss új pécsiegységét és üzembővítését jelenették be végül Páva Zsolték. Illetve nem is ők, hanem Budapesten Szijjártó Péterék. A Foss pécsi fejlesztése, bővítése 88 magasan képzett új munkatárs felvételét ígérte. A Foss a pécsi Lustyik György, egy neves, nemzetközileg is elismert pécsi biokémikusnak a biotechnológiai kutatás-fejlesztési cégét, a Soft Flow Hungary Kft.-t vásárolta fel.

 

 

A Bolta Werkével kapcsolatos értesülés azon a ponton mindenképpen téves volt, hogy mikor jelentik be a cég pécsi gyárának megnyitását, ugyanakkor a  világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának Pécsre érkezése nem volt fals információ, erről árulkodik legújabb, ugyancsak nem hivatalos, de megbízható forrásból származó értesülésünk a német autóipari cég pécsi telekvásárlásáról. És, ahogyan az idén januárban írtuk, az ténylegesen a déli ipari parkban történt meg.

A Bolta többféle módon színezett és kezelt műanyag alkatrészeket gyárt – a fröccsöntés után krómozással, vagy lakkozással. Információink szerint Pécsett elsősorban lakkozott fröccsöntött autóalkatrészek készülnek majd a világ több nagy autóipari gyártója részére. Úgy tudjuk, a Bolta leghamarabb 2019 negyedik negyedévében nyithatja meg a pécsi egységét, de az sem kizárt, hogy 2020-ban lesz meg végül a gyáravató.

KategóriákMETÁL