Ha megtartják a koncertet, azzal sokkal rosszabbul jár mindenki, elsősorban maga a művész, amit a legkevésbé akartak, mondta el a Szabad Pécsnek a pénteki, lefújt Rózsi-buli kaposvári társszervezője. Egy héttel a koncert előtt ugyanis százötvennél is kevesebben váltottak jegyet a Demjén-koncertre.

A cikk a hirdetés után folytatódikMárpedig a kb. ezerkétszázfős kaposvári sportcsarnokba úgy 800-1000 jegyet el kellett volna adni a sikerhez, közölte a kaposvári társszervező. Aki amúgy azt is mondta, nem szívesen beszél a sajtónak, mert jobban szerette volna ezt az ügyet baráti hangulatú tárgyaláson megbeszélni. 

Mint közölte, egy-egy koncertet – és Demjéné biztosan ilyen lett volna – akkor is bevállaltak volna szervezőként, ha egy keveset buknak rajta, de összejön annyi ember, hogy mindenki jól szórakozik, mert akkor ők is tudják, hogy majd a következő néhány munkájukkal jön vissza abból, ami itt nem sikerült. Itt viszont ettől is messze jártak, és senki sem érezte volna jól magát, ha mellette a legtöbb szék üres a koncerten. A közös siker mindenkinek az érdeke, éppen azért kellett lemondani a bulit tehát, hogy esetleg később, egy szerencsésebb, közösen választott időpontban és/vagy helyszínen tovább folytatódhasson az együttműködésük.

Ez a lehetőség azonnal fel lett ajánlva a részükről a Rózsi menedzsmentjének, amikor látták már, hogy nem lesz megtartható a koncert. Igaz, hogy akkor, amikor szóltak, már csak egy hét volt vissza a koncertig, de a legvégsőkig bíztak benne, hogy beindul a jegyvásárlás. A közelmúltban Pécsett is így történt, igaz, már akkor is mindent el kellett követni azért, hogy összejöjjön, de éppen a szervezők kemény munkája és rutinja miatt is ez végül szerencsére sikerült, mesélte.

Arra, hogy Demjén Ferenc azt nyiltakozta, hogy ő későn, és nem a szervezőktől értesült arról, hogy elmarad a koncert, a társszervező lapunknak azt mondta, hogy ők a szerződésüknek megfelelően jártak el, aszerint a menedzsmentet kellett értesíteniük, és azt haladéktalanul megtették, amikor a döntést meg kellett hozni.

Arra pedig, hogy nem volt kellően reklámozva, a szevező úgy felelt, hogy ezt nem is igazán értette, és szomorúan olvasta, hiszen a siker nekik is az elemi érdekük volt, és mindent megtettek érte, mint amit más, sikeres koncertjük előtt. A koncert Kaposváron, és a somogyi megyeszékhely 30 kilométeres körzetében ki volt plakátolva, a Facebookon is promótálták, sokezres elérések voltak, rádióban volt róla hír, nyereményjátékok futottak, de sajnos ezúttal ez nem volt elég.

Vasárnap késő este a Szabad Pécs elérte a koncert pécsi szervezőjét is, aki szintén azt mondta, hogy  nehéz döntést hoztak meg, és nagyon nem jó szívvel, de ez volt a legjobb, amit ebben a helyzetben tehettek. Illetve, hogy sok zenésszel és énekessel dolgozik együtt hosszú ideje, de az egyik legfontosabb előadóművész számára magánemberként és szervezőként is Demjén Ferenc volt, ezért is megtett mindent, minden egyes alkalommal, hogy jó bulit szervezzen. Demjén Ferenc a sajtónyilatkozatában azt is mondta, hogy a plakátokon is látszik, hogy a koncertnek számos szponzora volt, tehát nem is érti, hogy nem lehetett nyereséges az előadás. A főszervező erről a Szabad Pécsnek úgy nyilatkozott, hogy több éves munka, sok sikeres program és jó együttműködés után jutottak el oda, hogy most már a szponzorok többsége nem egyetlen konkrét eseményre, külön-külön egy-egy fellépésre, hanem több koncertre, egy hosszabb időszakra köt vele szerződést, és ez minden szereplőnek előnyös üzlet. Ugyanakkor, ahogyan az egyedi szponzorációs szerződések esetében is, ezek a támogatások segítik a megtérülését egy-egy koncertnek, a sikeres jegyértékesítés ettől még nem nélkülözhető, azt  ma már csak nagyon kivételes, egyedi esetekben lehet szponzorációval kiváltani egy belépődíjas eseményen.

KategóriákMETÁL