A várost azonban úgy tűnik, hogy megnyugtatta a projektgazda városi cég, a Pécsi Városfejlesztési Nzrt. válasza.

A cikk a hirdetés után folytatódikRánézésre is elég egyértelmű, hogy problémák vannak a Hajnóczy téri piac és környékének megújítása körül. A belső parkolók már több helyen megsüllyedtek, a padkákat nem mindenhol sikerült akadálymentesen kivitelezni. A lakosok a parkolóhelyek hiánya miatt is panaszkodnak, de olvasói vélemények szerint az újonnan kialakított parkolóudvar megközelítése is problémás (túl szűk, így ki- és behajtáskor torlódások vannak az utcában). Több – gyakran bicikliző – szerint teljesen elhibázott a biciklis út nyomvonala, főleg a 6-os út mellé kivezetett néhány száz méter értelme kérdéses.

A problémák egy részére persze nem a használatba vétel után lehetett csak rámutatni, ezekről több jelzést is kaptunk már hónapokkal ezelőtt, és persze az egész – még mindig folyamatban lévő – kivitelezés eleve hatalmas csúszásban volt.

Ugyan nem a Szabad Pécs megkeresésére, de mégiscsak válaszolt a hatóság. Az előző cikkünkben idézett levelet olvasónk március 19-én küldte el a Baranya Megyei Kormányhivatalnak. Tíz nappal később érkezett válasz, mely szerint a fotókat és az ügyleírást azért továbbították Pécs Megyei Jogú Város jegyzőjének, mert elsőfokú környezetvédelmi hatóságként neki kell eljárnia az ügyben. Ugyanis a “bontásból származó törmelék elhelyezése környezetvédelmi kérdés”.

Többek között ezeket a fotókat küldte be olvasónk. Jól látható, hogy törmelék van az ágyás alatt

Több mint egy hónappal később, április 24-én kapott olvasónk levelet a polgármesteri hivataltól. Az e-mail szerint a projekt teljes körű lebonyolítását végző Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. felszólította a kivitelezőt, hogy a régi megszüntetendő parkoló, a burkolt felületek feltörése és a feltört törmelék elszállítási munkái készüljenek el és ezt követően a szakszerű növénytelepítési munkák is történjenek meg.

A Hajnóczy piac és környékének munkálataival kapcsolatban már többször küldtünk kérdéseket a projektgazda Pécsi Városfejlesztési Nzrt.-nek, de eddig egyszer sem válaszoltak. Ma ismét küldtünk nekik egy e-mailt, a korábbi, eddig megválaszolatlan kérdéseink mellett a környezetvédelmi szempontokra, a műszaki ellenőrök által feltárt esetleges hiányosságokra, az esetleges pótmunkákra, azok költségvonzatára is rákérdeztünk.

KategóriákMETÁL